Kaj pa, če si letos podarimo več skupnih trenutkov?

Si tudi ti pogosto v zadregi ob izbiranju daril za svoje najbližje? Si želiš za spremembo podariti nekaj res vrednega in osebnega? Si tudi ti želiš s svojo družino malo bolj umirjeno in sproščeno zadihati v času prihajajočih prazničnih dni? Ana Grbec je svojo željo po bolj osebnem in nematerialnem družinskem obdarovanju končno uresničila tudi za druge družine. Pokukaj, kaj se skriva v mošnjičku z imenom Zimske iskrice!

Kaj pa, če si letos podarimo več skupnih trenutkov?

 

Mošnjiček Zimske iskrice vsebuje komplet 50 družinskih kartic z izvirnimi idejami za bolj povezano in radostno preživete (pred)praznične dni. Na vsaki kartici je zapisana aktivnost (naloga), ki jo vsi družinski člani opravijo skupaj. Primerne so za družine z otroki, starimi od 1 do 12 let, kjer mlajšim otrokom pomagajo starši. Zimske iskrice lahko uporabiš kot družinski adventni koledar ali ob vsakodnevnih priložnostih, ko si želiš s svojo družino in otroki preživeti več kvalitetnega časa (na primer ob vikendih, v času med božičem in novim letom, ob zimskih večerih).

Ana pravi: »Spomnim se, kako sem kot otrok odpirala adventni koledar s čokoladicami. Priznam, slastna in sladka čokolada se je hitro stopila v ustih, a je okus po njej tudi hitro izginil. Ko zdaj pogledam nazaj v svoja otroška leta, opazim, da sem pogrešala malo več skupnih družinskih trenutkov. Saj smo se ob praznikih zbrali skupaj in imeli čudovit družinski večer ali se odpravili na družinski izlet. Večino preostalih dni pa smo bolj kot ne ustvarjali in preživeli vsak po svoje, vsak s svojimi načrti in obveznostmi, obdani vsak s svojimi mislimi. Morda me ravno zato danes privlačijo doma pripravljeni adventni koledarji ter tisti, ki družino povezujejo.« Adventni koledar, pripravljen z družinskimi aktivnostmi ali drugimi načini za skupno druženje, ponuja enkratno priložnost, da si kot družina vzamemo čas za nas. Ni potrebno, da smo prav posebej versko opredeljeni, ključen je namen, da družinske praznike preživimo v prijetnem in igrivem vzdušju. Zimske iskrice te vabijo, da si kot družina vzamete dragocen čas za vas in postavite odličen temelj medsebojne povezanosti za prihajajoče leto.

Družinske kartice so pripravljene za lahkotno izvedbo adventnega koledarja z aktivnostmi po meri vsake družine. Kartice lahko z lesenimi ščipalkami obesiš na vrvico, vejo ali praznične lučke, lahko pa jih z dekorativnim trakom nalepiš na steno. Res preprosto! Posebnost kompleta kartic je tudi v možnosti izbire med večjim številom idej za aktivnosti (50 idej), tako da lahko adventni koledar povsem prilagodiš glede na starost otrok, urnik in počutje družine. Še več priložnosti za prilagoditev aktivnosti po meri tvoje družine omogoča 5 dodatnih praznih kartic, kamor napišeš aktivnosti po svojem predlogu.

Kakšne aktivnosti lahko pričakuješ?

Aktivnosti na družinskih karticah so zelo raznolike. Vsaka od aktivnosti je lahko povsem preprosta in razmeroma kratka, a ji hkrati lahko posvetite tudi več časa. Izvedbo aktivnosti lahko vedno prilagodiš glede na počutje družine in razpoložljiv čas posameznega dne. Kljub polnem urniku, številnim obveznostim in naglici sodobnega življenja lahko večino aktivnosti uresničite brez posebnih pripomočkov. Nekatere aktivnosti so tipično praznične in božične, nekatere so bolj umirjene in negujejo občutek povezanosti. Nekatere so bolj gibalne in igrive, nekaj aktivnosti pa je ustvarjalne narave. Vključene so tudi aktivnosti za skupni čas v naravi, za sprostitev, zabavo in pogovor. Aktivnosti vključujejo simboliko zimskega časa, glasbo in ples, pripovedovanje spominov in zgodb. Vsaka aktivnost ustvari novo mini družinsko doživetje.

Ana ima za letos poln koš želja: »Želim si, da v naglici našega vsakdanjega ritma ter vztrajnemu povabilu potrošniške družbe po kupovanju vedno novih stvari pozornost usmerimo na nas in naše najdražje. Želim si, da starši za kratek čas pozabimo na male obveznosti in velike načrte. Da dneve raje napolnimo z družinskim veseljem in občutki medsebojne povezanosti in ne z novimi darili in drugimi materialnimi dobrinami, nenehno (pre)obloženo mizo in obiski raznolikih dogodkov. Želim si, da se več dni zapored v decembru spomnimo na naš skupni čas z družino, namesto da dnevi drvijo mimo nas brez večje interakcije in igrivosti«.

Družinske kartice Zimske iskrice ustvarjajo medsebojne trenutke radosti, ki se zapišejo v tvojem srcu in v srcih ljubljenih oseb. Spomnijo nas, kako zelo je pomembna sproščenost, skupni prosti čas in zabava v našem življenju, tudi v družini. Ti trenutki so (in bojo) čudoviti spomini na naša skupna družinska praznovanja. Povabljen/a, da z družinskimi karticami Zimske iskrice prebudiš svojo strast do malih doživetij z velikim pomenom tudi ti. Naročiš jih lahko na spletni strani Moj trenutek. Za več idej o družinskih aktivnostih pa preveri še Facebook spletno stran Moj trenutek.

Nagradna igra

Si želiš prejeti ene družinske kartice? Eni osebi, ki bo sodelovala v nagradni igri, bo Ana Grbec iz spletne trgovine Moj trenutek podarila komplet Zimskih iskric. Nagradna igra poteka do torka, 4. 12. 2018.

Če želiš sodelovati, v komentar pod člankom napiši vsaj eno aktivnosti ali družinsko tradicijo, ki jo pripraviš za svojo družino v adventnem času ali za božič. Res se veselim vaših odgovorov in idej, kako skupaj z otroki preživeti čudovite skupne trenutke v prihajajočih prazničnih dneh.

Ocena:
[Skupaj: 4 povprečno: 4.8]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor