Kandida – kako jo zdravimo?

Kandida – kako jo zdravimo?

Očistimo se kandide

Čiščenje kandide pomaga telesu, da se znebi odvečne kandide preko splakovanja prebavnega sistema in z dodajanjem zdravih nasprotnikov kandide v telo s pomočjo fermentirane zelenjave in kefirja.

Za očiščenje imate dve možnosti: očiščevanje s pomočjo tekočin ali nekoliko bolj milo s pomočjo hrane. Največ boste dosegli, če boste začeli s prvim korakom čiščenja in nato nadaljevali z drugim korakom. Tako boste zagotovili dobre pogoje za pričetek zdravljenja kandide z dieto!

Prvi korak: očiščevanje kandide s pomočjo tekočine (trajanje 1-2 dni)

Začnite z zelenjavno juho iz organske čebule, česna, zelja, ohrovta, morske soli in prečiščene vode. Pustite, da se kuha in duši. Zelenjavo zavržete, juho pa postavite v hladilnik.

Skozi celoten dan počasi srebate toplo juho; pomembno je tudi, da poleg juhe zaužijete dovolj vode, ki bo pomagala strupom, da se izločijo iz sistema. Ker ne gre za čiščenje, ki pomaga na dolgi rok, ga lahko ponovite vsakih nekaj tednov. Lahko pa je seveda začetek za konkretno prečiščevanje s pomočjo hrane, ki mu lahko sledite z naslednjim korakom.

Drugi korak: zelenjava, kuhana na pari (trajanje 3-5 dni)

Ko bomo za tri do pet dni z jedilnika črtali žita, sladkor, sadje, škrob in alkohol, bomo postavili odlične temelje za boj proti pretirani kandidi v telesu.

Predvsem pa jejte svežo, organsko zelenjavo, ki je bila kuhana na pari. Pri tem očiščevalnem koraku se morate izogibati škrobnati zelenjavi, kot so korenje, redkvice, pesa, sladek krompir in beli krompir, saj vplivajo na nivo sladkorja in s tem hranijo kandido. Še vedno pijte čimveč očiščene vode, vsaj 2 litra dnevno, da boste spirali kandido in ostale odvečne produkte iz vašega telesa.

Med tem časom lahko zgolj enkrat na dan jeste solato iz zelene listnate zelenjave (na primer romansko solato) ali grenke zelenjave (kot je blitva) in jo pomešate z malo kokosovega olja in jabolčnega kisa (ali limoninega soka).

Med obema navedenima korakoma čiščenja lahko uporabljate tudi jedilno glino, ki bo zaobjela strupe in jih še učinkoviteje odstranila iz telesa.

Kandida – kako jo zdravimo?

Dieta za kandido

S to dieto boste telo popolnoma očistili kandide!

Prvi korak

Prvi korak diete je spodbujanje delovanja imunskega sistema s pomočjo izločevanja sladkorja, alkohola in rafiniranih ogljikovih hidratov z vašega jedilnika. Te snovi prispevajo k rasti kandide v vašem sistemu.

Drugi korak

Drugi korak pa je nadomeščanje te vrste hrane z organsko zelenjavo, vključno s korenjem, sladkim krompirjem, špinačo, ohrovtom in beluši.

Na podlagi stare kitajske medicine pri čiščenju kandide iz telesa vranici pomagajo tople škrobnate zelenjave. Teh vrst zelenjave med očiščevalnim korakom ne priporočamo, je pa pri dieti pomembno vključevanje toplih jesenskih zelenjav, ki bodo negovale vranico, kot so sladki krompir, grah, fižol, leča, korenje, pesa, koruza, razne vrste buč, bučke, rdeča pesa. To naj bodo vaš glavni izvor ogljikovih hidratov in naj zadovoljijo tudi vaše potrebe po sladkem.

Kaj pa žita? Nekatera žita, kot so kvinoja, ječmen, teff, sirek in ščir, prav tako kot tudi koruza, lahko pomagajo izsušiti preveč vlažno črevesje, zato en obrok na dan (ne več!), ki vključuje ta žita, lahko večini ljudi pomaga pri boju s kandido.

Enako velja za hladno hrano, ki ne sme biti zaužita več kot enkrat na dan. Zato si ne delajte smutija za izsuševanje črevesja na isti dan, kot boste imeli na jedilniku solato. V črevesju se bomo kandide najbolje očistili s pomočjo tople hranljive hrane.

Najbolj pomembno pa je, da smo pri uživanju hrane pozorni na občutke v svojem telesu. Nekateri ljudje, ki trpijo za razdraženostjo želodca po zaužitju katerekoli škrobne hrane, na primer, se morajo izogibati škrobnati zelenjavi, kot so koruza, grah, pastinak, krompir, buče in bučke. Namesto tega moramo uživati zelenjavo brez škroba – ponavadi tisti del zelenjave, ki cveti – solato, beluši, brokoli, cvetačo, kumarice, špinačo, gobe, čebulo, papriko in paradižnik.

Pomembno je tudi, da ne pretiravate z vnosom sadja in naravnih sladil, kot sta javorjev sirup in med.

Tretji korak

Dodajajte kultivirane mlečne izdelke, najboljši je kefir iz kozjega mleka, saj zdrava probiotična hrana uspešno zavira kandido. Kislo zelje je zelo dober dodatek k dieti, prav tako pa tudi nesladkan sok brusnic, saj ustvarjata kislo okolje, v katerem kandida le stežka preživi.

Fermentirana zelenjava (vložena) vsebuje mikrofloro, ki bo pomagala zaščititi prebavila. Redno uživanje le te lahko okrepi imunski sistem in s tem telo postane kandidi veliko manj gostoljubno. Lahko začnete s pol skodelice (75 g) kislega zelja ali katerekoli druge vložene zelenjave na dan.Tako boste vaše telo zopet vrnili v pravo in zdravo ravnovesje.

Dieta za kandido pomaga oziroma spodbuja proizvajanje koristnih bakterij, ureja apetit in manjša željo po refiniranih ogljikovih hidratih in sladkorju.

Kandida – kako jo zdravimo?

Dopolnila, eterična olja in kokosovo olje

Raziskave kažejo, da je kandida albicans, vrsta kandide ki vodi k pretirani rasti sistemske kandide, pogosto odporna tako na flukonazol in itrakonazol, zdravila ki jih najpogosteje predpisujejo proti kandidi.

1. Kokosovo olje lahko učinkovito nastopi proti kandidi zaradi svojih protimikrobnih značilnosti. Kombinacija lavrinske kisline in kaprilne kisline, ki jo najdemo v kokosovem olju, pokonča škodljivo kandido tako preko zaužitja kot tudi topičnega nanosa (nanosa na kožo).

2. Dopolnilno mlečnega osata pomaga pri čiščenju jeter, ki jih napadejo zdravila na recept (steroidi, kontracepcijske tablete, antibiotiki in drugo), onesnaženost ozračja, težke kovine in ostanki od kemoterapij ali drugih radiacij.

Kot smo že omenili, nekatera zdravila na recept in zdravila za raka lahko vodijo k pretirani rasti kandide. Mlečni osat ob dieti za kandido lahko telesu pomaga pri okrevanju in ustvarja okolje, ki bo zaviralo rast kandide.

3. Vitamin C pomaga spodbuditi delovanje nadledvičnih žlez in prav tako pomaga obnavljati imunski sistem. Priporočamo vnos 1.000 miligramov vitamina C dvakrat dnevno.

4. Olja nageljnovih žbic, origana in mire pomagajo uničiti razne vrste parazitov in gliv, vključno s kandido, ki se nahajajo v telesu. Olje sivke prav tako onemogoča rast kandide in je učinkovito pri preprečevanju razraščanja okužbe.

Na primer, z dodajanjem nekaj kapljic olja sivke ali nageljnovih žbic, pomešanim z kokosovim oljem, lahko pri čiščenju pomaga odbijati napadajočo kandido. Ker so ta eterična olja res močna, jih lahko uživate le 10 dni zapored ali še manj.

Poleg tega pa vam pri soor-u v ustih pomagajo tri kapljice nageljnovih žbic, pomešane s kokosovim oljem. Mešanico držite v ustih 20 minut.

Draxe

Glejte tudi:

Ocena:
[Skupaj: 5 povprečno: 4.4]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor