Kako otroka navdušiti za učenje angleščine?

Kako otroka navdušiti za učenje angleščine?

Ptički že leta in leta čivkajo, kako je zgodnje učenje tujega jezika izredno pomembno za otrokov razvoj in kakovost njegovega življenja. Pri nas in v večjem delu sveta je to angleščina, brez katere si več ne znamo predstavljati življenja, saj nas močno povezuje, izobražuje, navdihuje, razveseljuje ter dela strpnejše in bolj odprte.

Dokazano je, da …

Dokazano je, da se otroci, ki hitro stopijo v stik s tujim jezikom, hitreje in lažje učijo ter da so spretnejši in ustvarjalnejši pri reševanju učnih izzivov in izzivov življenja. Da ne omenjamo dejstva, da imajo v odrasli dobi več poklicnih možnosti neglede na smer, za katero se odločijo. Tečaji angleščine so tako krasna stvar, a otrok se običajno kmalu začne dolgočasiti in potrebuje dodatno podporo in motivacijo.

Z letošnjim letom je na veliko veselje mnogih na slovenski trg prispela inovativna knjiga Zabavna angleščina, ki je del tehnološko in vsebinsko napredne didaktične zbirke KUKU – Zabavno učenje, v kateri so za enkrat štiri knjige. Poleg knjige Zabavna angleščina, ki otroke popelje v svet angleščine na povsem drugačen, izviren ter izredno sproščen in zabaven način, so v zbirki še knjige Atlas sveta, Učenje skozi igro in Svet živali. S to zbirko knjig bosta otrokov dolgčas in občasna nejevolja za učenje postala preteklost!

Kako otroka navdušiti za učenje angleščine?

Zabavna angleščina ni ena od mnogih knjig

Učenje angleščine bo s pomočjo knjige Zabavna angleščina in interaktivnega pisala KUKU postala prava raziskovalna in zabavna pustolovščina, ki bo dan za dnem lahko trajala ure in ure. Knjiga je primerna za učenje angleščine za otroke, ki že imajo nekaj znanja ter tudi za čiste začetnike. Z njo bodo otroci osvojili širok besedni zaklad, se naučili mnogih angleških fraz ter začutili angleščino tako, da jim bo postala neznansko všeč.

Knjiga je bila zasnovana s pomočjo naravnih govorcev, dodan pa ji je tudi prevod v slovenščino, tako da bo otrok celoten proces učenja angleščine po kratki predstavitvi lahko speljal sam. Pridobljeno znanje bo lahko na vsaki strani preveril v kvizih na treh različnih težavnostnih stopnjah.

Brezplačni preizkus po vsej Sloveniji

Knjiga Zabavna angleščina je za samostojno uporabo namenjena otrokom od 6. do 12. leta, z nekaj vaše pomoči pa že mnogo prej. Kako v praksi zgleda učenje angleščine za otroke s KUKU-jem in knjigo Zabavna angleščina, vam prikazuje ta izčrpen informativen video.

Če bi knjigo Zabava angleščino z otrokom želeli najprej preizkusiti, to lahko storite na eni od tukaj navedenih lokacij po vsej Sloveniji. Tako se boste lahko sami prepričali, da gre za resnično izjemen učni pripomoček za učenje angleščine za otroke ter morda tudi odrasle, ki bi radi svoje osnovno znanje obnovili.

3 glavni napotki za uspešno učenje angleščine za otroke

Za uspešno učenje angleščine za otroke pa tudi nasploh veljajo naslednje 3 usmeritve, s katerimi bo učni proces stekel brez težav:

  1. Z učenjem angleščine je najbolje pričeti čimprej – če je le mogoče že v zgodnjih letih. Sicer pa bolje pozno kot nikoli.
  2. Pri učenju angleščine in ostalih tujih jezikov je izredno pomembna odsotnost strahu, da se učenec ne boji delati napak, ki so pri učenju neizbežne.
  3. Kakovostni, napredni in otrokom prijazni učni pripomočki, kot je na primer knjiga KUKU – Zabavna angleščina, so za nenehen napredek pri učenju in razumevanju – poleg dobrega učitelja ali mentorja – tista dodana vrednost, ki bo otroku nov, tuj jezik približala skozi pozitiven čustveni naboj, kar je ključnega pomena za dojemanje in sprejemanje jezika skozi vse življenje.

S pristopom, ki vključuje vse zgornje točke, bo učenje angleščine vašemu otroku postalo mala malica in neznanska zabava, v kateri vam ne bo treba ves čas biti motivator in priganjalec. 😉

Za NAKUP knjige KUKU – Zabavna angleščina kliknite tukaj >>>

Kako otroka navdušiti za učenje angleščine?

Besedilo in foto: Singa d.o.o.