Spravite otroke iz hiše

Ugotavljate, da se vaši otroci premalo igrajo zunaj? In da ne preživite dovolj časa z njimi? Niste edini! Sodobni starši, ki se z nostalgijo spominjajo svojih odrgnjenih kolen in bušk, se namreč spoprijemajo z istim izzivom: kako spraviti otroke iz hiše? In kaj početi z njimi? Imamo nekaj predlogov!

Videli boste: od svojih telefonov in računalnikov se bodo na svež zrak odpravili s širokim nasmehom – in se domov vrnili s še večjim. Škoda, če se ne bi potrudili zanje! Škoda, če …

Spravite otroke iz hiše

1. Škoda, če se jim ne bi pomagali izgubiti

Včasih se je treba izgubiti, da najdeš pravo pot domov. Zato postavite svoje otroke pred izziv in jih iz virtualne resničnosti pošljite na raziskovalno ekspedicijo po soseski. Sebe in njih boste spomnili, da so najzabavnejše tiste igre, ki se jih igramo skupaj!

Preverite, kako

Spravite otroke iz hiše

2. Škoda, če jim ne bi kuhali pod zvezdami

Prava avantura vas čaka zunaj, zato se nikar ne ozirajte na vreme! Le spakirajte nekaj najnujnejših potrebščin in pojdite kampirat! Pripravili smo nekaj nasvetov in trikov, pa tudi nekaj slastnih kuharskih receptov, s katerimi boste ob ognjišču očarali (in seveda nahranili) svoje otroke!

Preverite, kako

Kakšen naj bo vaš vikend? Aktiven ali miren in lenoben? Rešite nagradni kviz in se pustite presenetiti!

Spravite otroke iz hiše

3. Škoda, če jim ne bi pomagali ukrotiti zmaja

Ustvarite najlepšega zmaja in ga spuščajte kot pravi mojstri! Potrebujete le nekaj malega nasvetov, obilo otroške domišljije in ravno prav vetra!

Preverite, kako

Spravite otroke iz hiše

4. Škoda, če jih ne bi poslali v svet

Elektronske igrače ali strgane hlače? Aplikacije na telefonu ali avantura v gozdu? Vaš otrok ima lahko vse – vi pa srečnega otroka! Preprosto uporabite njegovo navdušenje nad tehnologijo in malega raziskovalca zvabite iz digitalnega sveta v naravo. In medtem ko mu lahko pri Geocachingu (geolov) ali opazovanju zvezd pomagajo različne aplikacije, ponujajo že priprave na vznemirljivo fotografiranje živali ogromno možnosti za čisto zabavo!

Preverite, kako

Spravite otroke iz hiše

5. Škoda, če jih ne bi naučili leteti

Kdo zna narediti lepšega? Čigavo leti višje in dlje? Naučite svoje otroke izdelovati papirnata letala in se nato pomerite z njimi! Si upate? Sploh znate? Poiščite video navodila in predloge (ki jih lahko natisnete) za izdelavo šestih različnih vrst letal, od puščice do jadralnega in akrobatskega letala.

Preverite, kako

Spravite otroke iz hiše

6. Škoda, če jih ne bi naučili pluti

Včasih iz malega nastane res veliko. Veliko zabave! Pokažite otrokom, kako osvojiti vodne tokove bližnjega parka ali gozda s preprosto ladjico, ki bi lahko preplula oceane.

Preverite, kako

Raziskovanje podvodnega sveta s skledo za solato, prižiganje ognja brez vžigalic, kako določiti smer neba brez kompasa, izdelava ribiške palice, zabava za deževni dan, kampiranje z otroki … Raziščite portal z uporabnimi, zabavnimi in koristnimi idejami– in nato raziščite svet!

Spravite otroke iz hiše

7. Škoda, če jim ne bi pokazali, kaj je adrenalin

Svet je poln čudes, ki navdušujejo naše malčke. Kdo lahko preskoči največjo lužo? Kdo lahko spleza na najvišje drevo? Čigav polž je najhitrejši? Kdo je dovolj pogumen, da preživi noč na vrtu v šotoru brez mamice? Smo že omenili zabavno dirko polžev? Zanjo potrebujete le nekaj polžev, vlažno podlago in nekaj barve. Čigav tekmovalec bo torej v fotofinišu premagal druge?

Preverite, kako

Spravite otroke iz hiše

8. Škoda, če jih ne bi poslali na safari

Nikjer nismo sami – le kaj vse živi z nami in ob nas? Ključ do odgovora je v beli rjuhi, razmočenih tleh, nekaj zelenjave za vabo in legendi živalskih stopinj. Povabite živali na sprehod po vaši rjuhi in naslednji dan preverite, katere so na njej pustile sledi.

Preverite, kako

Spravite otroke iz hiše

9. Škoda, če si ne bi dali duška

Res je, pravil se je treba držati, a zakaj jih ne bi vsake toliko tudi prekršili? Zato odpeljite otroke ven in opazujte, kako si dajejo duška! Naj v škornjih, ki so jih ustvarili sami, skačejo po lužah in se plazijo po blatu! Ne pustite, da bi nekaj neškodljive umazanije preprečilo res hudo zabavo. Otrokom bo noro všeč – vam pa tudi!

Preverite, kako

Spravite otroke iz hiše

10. Škoda, če ne bi gostili superjunakov

Batman pri vas doma? Otroci bodo takoj priskočili na pomoč pri gradnji prebivališča za netopirje!

Preverite, kako