19. teden nosečnosti

Vaš otrok je velik kot mango

19. teden nosečnosti

  • Skozi kožo se ustvarja zaščitni sloj, ki mu pravimo vernix caseosa. Je masten in bel in ob porodu ga še vedno lahko opazimo na dojenčku.
  • Razvija se otrokovih pet čutil. Živčne celice za okus, sluh, vid in vonj se razvijajo v otrokovih možganih.

Pri približno 15 centimetrih dolžine in nekje okoli 240 grami, se otrok odlično razvija.

Pri 19. tednih se najbrž obremenjujete s pomembnim nosečniškim ultrazvokom. Večina bodočih staršev na ta pregled gleda kot priložnost, da ugotovijo spol njihovega otroka. Ampak poleg spola boste videli še veliko več. Tehnik z ultrazvokom skenira pravzaprav celotno dojenčkovo telo in se prepriča, da razvoj poteka normalno. Ne pozabite po pregledu s seboj vzeti slikic, jih odnesti domov in razkazovati svojim najbližjim. Seveda pa ta pregled ni edina stvar, ki bi jo morali načrtovati v tem času, počasi se pozanimajte za katerega pediatra se boste odločili. Začnite spraševati med sorodniki in prijatelji za priporočila in se oglasite pri tistih, ki so potencialni kandidati za vašo končno izbiro. Torej, kaj mislite: je fantek ali deklica?

Nosečniški simptomi pri 19 tednih

  • Bolečine v trebuhu zaradi raztezanja mišic na račun rastočega otroka.
  • Vrtoglavica in omotica
  • Krči v nogah: priporočamo, da jih s pomočjo naslednje vaje: raztegnite noge in jih krčite v kolenu. Ali pa prosite vašega partnerja za dobro masažo.
  • Bolečine v bokih. Če vas moti ponoči, poskusite spati na boku in med kolena postavite blazino.

 

Ocena:
[Skupaj: 20 povprečno: 4.4]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor