Navdušenje okroglih trebuščkov

Navdušenje okroglih trebuščkov

Bodoče mamice so bile pretekli četrtek znova navdušene nad strokovnimi vsebinami in interaktivnimi delavnicami na dogodku Okrogli trebuščki v Minicityju Ljubljana.

Minicity Ljubljana, kreativno otroško mesto in družbeno odgovoren projekt, ki že peto leto zapored navdušuje otroke do 12. leta starosti in njihove starše, je že 12. navdušil z mreženjem za bodoče mamice, Okrogli trebuščki. Majhni in veliki, vsi pa lepo zaobljeni okrogli trebuščki so se v Minicityju ponovno družili v četrtek, 29. avgusta, med 16. in 20. uro.

Udeleženke dogodka so na strokovnih predavanjih pridobile uporabna znanja in vsebine, ki jih zanimajo med nosečnostjo in jim bodo prišle prav ob prihodu novega družinskega člana, prav tako pa so sodelovale na interaktivnih delavnicah, kjer so se preizkusile v različnih izzivih. Tokrat se je v štirih urah druženja zvrstilo kar devet delavnic in tri predavanja, nosečnice pa so sodelovale tudi v interaktivnem kvizu »Lepo je biti mama«, v katerem so se ob pridobivanju novih znanj tudi potegovale za privlačne praktične nagrade. Ena izmed najbolj priljubljenih interaktivnih delavnic pa je na Okroglih trebuščkih že tradicionalna tekma z vozički, kjer bodoče mamice preizkusijo svoje spretnosti na hitrostnem poligonu med ovirami, pri vsem tem pa morajo paziti ne le na svoj trebušček, pač pa tudi na »dojenčka«, ki ga prevažajo v vozičku.

Na tokratnih Okroglih trebuščkih so mamice izvedele vse, kar jih zanima o mleku, finančni varnosti ob prihodu novega družinskega člana, pravilni izbiri kozmetike in pleničk, matičnih celicah, zavarovanju za brezskrbno prihodnost in še mnogo drugega, obiskala pa jih je tudi znana mamica Ana Žontar Kristanc, avtorica kuharskih uspešnic za malčke, ki je z njimi delila svoje izkušnje.

Vse udeleženke pa so prejele tudi čudovit paket presenečenja z uporabnimi darilci, za katerega so poskrbeli partnerji dogodka. Bodoče mamice bodo lahko tako sebe kot svojega malčka razvajale s čudovitimi izdelki.

»Trikrat sem izkusila čarobnost nosečnosti in trikrat sem izkusila drugačno zgodbo. Tudi v tretje sem sama sebi in okolici postavljala vprašanja, na katera še nisem imela odgovorov. Prav zaradi tega sem prepričana, da so tovrstna srečanja nujno potrebna, saj se mamice prevečkrat znajdejo v situacijah brez odgovora, kar lahko vodi tudi do depresije ali celo do hujših posledic. Okrogli trebuščki, ki so sprva nastali kot ‘testni projekt’ Minicityja, nam že tretje leto dokazujejo, da so lahko tovrstni dogodki čudovito dopolnilo starševskim šolam, saj osvojeno teoretično znanje prenesemo tudi v prakso,« pravi Jasna Žaler Culiberg, direktorica razvoja poslovanja in solastnica Minicityja Ljubljana ter mamica treh otrok.

»Za sodelovanje na dogodkih Okrogli trebuščki smo se odločili, ker ne želimo biti le zavarovalnica. Strankam želimo stati ob strani kot vseživljenjski partner, v vseh obdobjih njihovega življenja. Starševstvo je novo poglavje in nova vloga v življenju posameznika, zato si želimo biti prisotni za svetovanje, finančno načrtovanje in seveda za pomoč v primeru nepredvidenih dogodkov,« nam je zaupala Svjetlana Almaš, vodja marketinga in odnosov z javnostmi v zavarovalnici Generali.

»Mladim oz. bodočim mamicam z veseljem pokažemo naše najnovejše modele, ki so poleg atraktivnega dizajna tudi izjemno prostorni in funkcionalni. Najpomembneje pa je to, da s svojimi številnimi asistenčnimi sistemi zagotavljajo tudi večjo varnost v prometu,« pa nam je povedala Petra Korošec, marketing Volkswagen.

Dogodek, ki so ga podprli strokovni partnerji Bayer, Kozmetika Afrodita, otroške pleničke Bambo Nature, Biobanka, Čistkjut.si, Dentoteka, Epson, Zavarovalnica Generali, Mlekarna Krepko, NLB, Volkswagen, Party Shop, Recaro, CukrBiro, Okay.si, Medisanus in Porodnišnica Postojna, so udeleženke ocenile z odliko.

Manja Plesničar 

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor