23. teden nosečnosti

Vaš otrok je velik kot grenivka

23. teden nosečnosti

  • Otroku rastejo male bradavice (ja, res!).
  • Otrokov obraz je sedaj popolnoma razvit, zapolniti ga mora le še nekaj maščobe.
  • Posluša vaš glas in bitje vašega srca – sliši pa celo že hupo avtomobila ali pasji lajež.

Ima v razponu približno nekaj takega centimetrov in gramov kot jih je imel prejšnji teden. Še vedno pridno raste in postaja vedno bolj prikupen.

Pri 23 tednih se otrok res pripravlja na svoj prihod, podrobno posluša vse zvoke, ki prihajajo od zunaj. Pripravljate pa se tudi vi. Ne pozabite: medtem ko belite otroško sobo in se zalagate s pleničkami je pomembno tudi še premisliti marsikaj drugega. Za začetek finance. Okoli 23 tedna je primeren čas, da se prepričate o določenih zadevah, ki se tičejo vašega otroka. Da se odločite na koga ga boste pisali za prejemanje otroškega dodatka in tako naprej. Mogoče bi celo lahko premislili o svoji oporoki, če je še nimate oziroma spremembi trenutne. Poskrbite lahko tudi za otrokov varčevalni račun, odločite se ali ga bo imel ali ne. Nekatere ameriške študije razkrivajo, da imajo otroci z varčevalnimi računi veliko več možnosti, da se kasneje vpišejo na fakultete, druge pa razkrivajo tudi, da otrok starše do približno 18. leta starosti stane okoli 226 000 dolarjev. Auč!

Nosečniški simptomi pri 23 tednih

  • Otečeni gležnji in stopala (je popolnoma normalna zadeva razen če pride nenadno ali je preveč ekstremno, takrat pokličite zdravnika!).
  • Braxton Hicksovi popadki. Pijte dovolj tekočine in menjajte pozicijo, da vam bo še vedno udobno.
  • Bolečine v hrbtenici – na žalost to ne bo izginili kaj kmalu.
  • Krvaveče in/ali otečene dlesni, pogosto prav zaradi (ja, uganili ste) nosečniških hormonov.
Ocena:
[Skupaj: 25 povprečno: 4.2]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor