14. teden nosečnosti

Vaš otrok je velik kot breskev

Vaš otrok je velik kot breskev -	Vaš dojenček najbrž sesa palček in viha prstke na nogicah tam notri! -	Otrokove ledvice proizvajajo urin in jetra ter vranica tudi opravljajo svoje naloge. -	Raste mu puh, tanki, breskvini koži podobni laski, ki pomaga ohraniti njegovo telo toplo! Pri štirinajstih tednih je otroček dolg 8,6 centimetrov in tehta 42,5 gramov in je težo prejšnjega tedna skoraj podvojil in še naprej pridno raste. Ste lačni? Zdaj ko se ne počutite več tako slabo, vam je najbrž užitek jesti. Veliko. Poleg tega pa spodbujate otrokovo rast – ki je v tem času v hitrem porastu. Vedno imejte ob sebi zdrave prigrizke, če bi vas popadla lakota. Pomembno je – za vas in za otroka – da ne zaužijete preveč mastne hrane in pridobivate primerne hranilne snovi. (Seveda občasna skledica sladoleda ni prepovedana) In naj vas le opomnimo: jesti za dva ne pomeni podvojiti vnos kalorij. Ne le da ste v 14. tednu pridobili nazaj svoj apetit, najbrž se vam je povrnila tudi energija. Če ste v začetnem obdobju opustili telovadbo, je sedaj primeren čas, da pričnete znova. Pojdite na sprehod! Nosečniški simptomi pri 14 tednih -	Počasi se umirjajo težave prvega trimesečja in ste počasi spet polni energije. -	Po vseh verjetnosti vas trenutno težijo bolečine, ki spremljajo raztezanje vezi, ki se prilagajajo rastočemu otroku. -	Lakota! Ko se slabosti in podobno konča se vam lahko znatno poveča apetit. -	Opazile boste lahko, da so vaši lasje močnejši in sijoči, to pa je vsaj eno od pozitivnih posledic nosečnosti na vaše telo.

  • Vaš dojenček najbrž sesa palček in viha prstke na nogicah tam notri!
  • Otrokove ledvice proizvajajo urin in jetra ter vranica tudi opravljajo svoje naloge.
  • Raste mu puh, tanki, breskvini koži podobni laski, ki pomaga ohraniti njegovo telo toplo!

Pri štirinajstih tednih je otroček dolg 8,6 centimetrov in tehta 42,5 gramov in je težo prejšnjega tedna skoraj podvojil in še naprej pridno raste.

Ste lačni? Zdaj ko se ne počutite več tako slabo, vam je najbrž užitek jesti. Veliko. Poleg tega pa spodbujate otrokovo rast – ki je v tem času v hitrem porastu. Vedno imejte ob sebi zdrave prigrizke, če bi vas popadla lakota. Pomembno je – za vas in za otroka – da ne zaužijete preveč mastne hrane in pridobivate primerne hranilne snovi. (Seveda občasna skledica sladoleda ni prepovedana) In naj vas le opomnimo: jesti za dva ne pomeni podvojiti vnos kalorij. Ne le da ste v 14. tednu pridobili nazaj svoj apetit, najbrž se vam je povrnila tudi energija. Če ste v začetnem obdobju opustili telovadbo, je sedaj primeren čas, da pričnete znova. Pojdite na sprehod!

Nosečniški simptomi pri 14 tednih

  • Počasi se umirjajo težave prvega trimesečja in ste počasi spet polni energije.
  • Po vseh verjetnosti vas trenutno težijo bolečine, ki spremljajo raztezanje vezi, ki se prilagajajo rastočemu otroku.
  • Lakota! Ko se slabosti in podobno konča se vam lahko znatno poveča apetit.
  • Opazile boste lahko, da so vaši lasje močnejši in sijoči, to pa je vsaj eno od pozitivnih posledic nosečnosti na vaše telo.
Ocena:
[Skupaj: 17 povprečno: 4.4]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor