41. teden nosečnosti

Vaš otrok je velik kot lubenica

41. teden nosečnosti

  • Vi ga čakate, vaš otrok pa še malo raste.
  • Rastoči lasje in nohti so še malce daljši. Nič čudnega da se nekateri novorojenčki rodijo s polno glavo las in nohti pripravljenimi za manikiro in pedikuro!

Zaradi dodatnega časa, ki ga otrok preživi v vašem trebuščku bo najbrž težji in ob rojstvu veliko bolj buden kot otrok, ki bi bil rojen kakšen teden pred njim.

Najbrž si nikoli niste predstavljale, da bi bile noseče kar 41 tednov, ampak bodite mirne, zelo veliko mamic je že izkusilo nosečnost preko predvidenega datuma poroda. Vaš ginekolog bo v tem času najbrž predlagal opcijo sprožitve poroda, saj je predolgo čakanje lahko za otroka nevarno. Dobro premislite in vprašajte vašega zdravnika vse v zvezi s tem kako poteka in kakšne so nevarnosti ob tem. Vedite pa, da je sprožen porod v določenih pogledih lahko celo prednost (kot je recimo, da vam ni potrebno hiteti v porodnišnico medtem ko se je porod že pričel!). V 41. tednu vas zdravnik lahko tudi naroči na test, s katerim se prepriča, da je z otrokom tam notri vse v redu. To pa bo pomagalo tako njemu kot vam pri odločitvi ali bi porod sprožili ali ne.

Nosečniški simptomi pri 41 tednih

  • Še več nelagodja v medenici in hemoroidi, otrok še vedno pritiska.
  • Težave s spanjem. Hormoni – in seveda živci!
  • Pogosti obiski stranišča. Otrok bolj ali manj sedi na vašem mehurju.
  • Ogromna mera popadkov!
Ocena:
[Skupaj: 6 povprečno: 4.5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor