Dan in ura otrokovega rojstva nam lahko veliko povesta o njegovem značaju

Vsaki porod je individualen, prav tako je tudi vsak otrok poseben. Kljub temu pa lahko na podlagi dneva in ure poroda veliko izvemo o  značaju svojega otroka.

Dan in ura otrokovega rojstva vam lahko veliko povesta o njegovem karakterju

Ob kateri uri se je rodil vaš otrok?

Nočni tip

Takoj po polnoči pridejo na svet radovedne osebe, ki so pod vplivom Merkurja. Če je otrok rojen med 24. in 2. uro, bo vedno v centru pozornosti, vedno aktiven in energičen. Za te otroke bi bilo dobro čim bolj uporabljati svojo sposobnost “vpijanja” informacij, ker bodo tako zagotovo uspešni v šoli in na delovnem mestu.

V sredini noči, med 2. in 4. uro se rojevajo osebe, ki rade delajo. Te osebe so pod vplivom Venere, ki prispeva k odlični sposobnosti za zaslužek in tudi za trošenje denarja ter doseganje in uresničevanje postavljenih ciljev, zaradi česar bodo srečni in zadovoljni. Njihova osebnostna lastnost je vztrajnost, da dobijo, kar želijo, zato se težko odrečejo svojim nameram.

Mars vlada od 4. do 6. ure zjutraj in to je čas, ko se rojevajo bodoči vodje. Malček, rojen ob zori, bo pošten, neodvisen in trmast. Najbolj primeren je za opravljanje dela šefa, če pa bo stremel samo za tem ciljem, se lahko “z glavo zaleti v zid”. Pri teh otrocih morate pri vzgoji biti nežnejši in jih učiti zaupati svoji okolici.

Dan in ura otrokovega rojstva nam lahko veliko povesta o njegovem karakterju

Jutranji tip

V času med 6. in 8. uro zjutraj vlada Neptun. Ti otroci so izredno ranljivi in pogosto skrivajo svoj notranji svet pred ljudmi. Da bi se zaščitili pred realnostjo, se zakopljejo v svoj svet.

Uran vlada od 8. do 10. ure in ti otroci so običajno zelo šarmantni in privlačni. Vsak, ki bo potreboval toplo besedo ali pomoč, bo želel biti v njegovi družbi. Njegovi osnovni lastnosti sta lahkotnost izražanja in humanost. Zelo verjetno je, da bo delal v kakšni humanitarni organizaciji.

Pozno dopoldne, od 10. do 12. ure, se pod vladavino Saturna rojevajo osebe s trdnimi načeli in disciplino. Te osebe praviloma vedno sledijo svojim jasno začrtanim ciljem. Takšno moč volje lahko najbolj opazimo v politiki.

Dan in ura otrokovega rojstva nam lahko veliko povesta o njegovem karakterju

Dnevni tip

Jupiter je vladar rojenim med 12. in 14. uro. Osebe, ki so rojene v tem času, so v duši (in tudi v realnosti) popotniki, ki imajo stalno potrebo po novih obrazih, mestih in državah. Sposobni so korenito spremeniti svoje življenje, se preseliti v drugo državo ali radikalno spremeniti svoj poklic. Tega otroka je treba učiti discipline že od najzgodnejšega obdobja.

Od 14. do 16. ure se rojevajo močni in energični ljudje. Pluton jim daje sposobnost premagovati življenjske težave z neverjetno lahkoto, kar jim bo krepilo osebnost. Otroka učite, da stremi k realnim in pomembnim življenjskim ciljem.

Pozno popoldan, med 16. in 18. uro Venera ponovno postane vladar. Vendar pa je sedaj njen vpliv drugačen, nagiba se k iskanju prave ljubezni, zato se osebe, rojene v tem obdobju, pogosto zelo zgodaj poročijo. Z lahkoto komunicirajo, sebe pa vedno postavljajo na drugo mesto.

Dan in ura otrokovega rojstva nam lahko veliko povesta o njegovem karakterju

Večerni tip

Večer je in v tem obdobju se rojevajo ljudje, ki lahko tudi v najbolj zapletenih razmerah najdejo rešitev.

Rojenim od 18. do 20. ure vlada Merkur. Te osebe se nikoli ne predajo, so pa zelo predane, ko gre za prijatelje, ljubljene osebe in uresničevanje idej. Otroka naučite, naj ne gre vedno iz ene skrajnosti v drugo, kot tudi, da pri reševanju težav ne gleda samo na drugega, ampak tudi nase.

Od 20. ure vlada Sonce. Ta “sije” do 22. ure in tako dovoljuje osebam, rojenim v tem obdobju, da zasijejo. Otrok, rojen zvečer, je odprt in se rad zabava na razne načine. Obožuje nastopanje pred publiko, na sceni, enolično in dolgočasno življenje vsekakor ni zanje.

Rojeni med 22. in 24. uro so pod vplivom skrivnostnega Meseca. Ti otroci posedujejo filozofski um in težje dosegajo notranjo harmonijo in stabilnost. Glede na to, da jih Mesec dela tako čustvene, jim je resnično težko biti srečni in umirjeni. Ni se treba vznemirjati, če se na neki točki ustavijo. Sicer pa bodo te osebe imele uspešno kariero, saj ne delajo samo za denar.

Dan in ura otrokovega rojstva nam lahko veliko povesta o njegovem karakterju

Na kateri dan se je rodil vaš otrok?

Ponedeljek

Prvi dan v tednu je pod pokroviteljstvom Meseca. Karakter oseb, rojenih v ponedeljek, je zelo spremenljiv, kar pomeni, da te osebe pogosto menjajo razpoloženja. Rojeni v ponedeljek so lahko nagnjeni k debelosti, kljubovanju in trmi. Zelo pogosto so pod vplivom nekoga drugega, vendar pa radi pomagajo, so prijazni in občutljivi. So veliki gurmani, a ko odrastejo, bodo hrano pripravljali z zadovoljstvom in užitkom. Prav tako uživajo tudi v potovanjih.

Torek

Največji vpliv na rojene v torek ima borbeni planet Mars. Običajno so vročekrvni, radi ukazujejo, imajo trden karakter, včasih izgledajo boječe, ampak to ni njihova prava narava, temveč samo kulisa izza katere se skriva pravi vulkan moči in volje. Iščejo zaposlitev, ki zahteva veliko energije in zaradi tega se odlikujejo v vsem, česar se lotijo.

Sreda

Najbolj vesel dan v tednu, ki je pod pokroviteljstvom Merkurja, daje svojim “varovancem” oster jezik, lahkomiselnost ter sposobnost za trgovanje in dela, ki zahtevajo spretne roke. Osebe, rojene v sredo, so v ljubezni in življenju zelo mobilne in komunikativne. Pri vzgoji otrok, rojenih v sredo, bi morali biti zelo pazljivi, saj lahko postanejo egocentrični, če pretirano poudarjamo njihov značaj.

Četrtek

Osebe, rojene v četrtek, lahko takoj prepoznate po tem, da so dobri gostitelji. Kot Jupiterovi ljudje zbujajo spoštovanje in privlačijo s svojo veličino. So pravični in neprestano vztrajajo na pravici. Včasih so sanjači, ki iščejo nekaj nerealnega in neuresničljivega. Pri delu niso posebno marljivi, raje se dobro zabavajo, težkim in odgovornim poslom pa se spretno izognejo.

Petek

Petek je dan Venere, zaščitnice ljubezni in umetnosti. Ljudje, rojeni v petek, celo življenje uživajo v flirtanju, se hitro navdušijo in zaljubijo. So polni zanosa, prijazni, šarmantni in radi imajo vse, kar je lepo. Zelo pomemben jim je zunanji izgled. So zelo občutljivi, zato lahko hitro pridejo do nasprotij z okolico, celo s člani svoje najožje družine. Lep glas in virtuoznost jih vodita na področje estetike in umetnosti.

Sobota

Na osebe, rojene v soboto vpliva planet Saturn. Na ta dan se rodijo filozofi, znanstveniki, učitelji – ljudje, ki imajo do vsega, kar se dogaja okoli njih resen pristop, tako tudi do svojega notranjega sveta. Ne glede na to, s čim se bodo te osebe odločile ukvarjati, nanje se boste lahko vedno zanesli, ker vedno težijo k uspehu, do katerega pridejo zaradi svoje inteligence in dela, predvsem pa zaradi vestnosti in točnosti.

 

Nedelja

Ta dan je pod okriljem Sonca, ki ga rojeni v nedeljo nosijo s seboj vse življenje. So zelo energični, avtoritativni, ambiciozni in uspevajo v vsemu z veliko manj truda. Objestni so in radi so v veliki družbi, da bi se lahko hvalili s svojimi uspehi.

M.Đ./mamaibeba.com

Ocena:
[Skupaj: 48 povprečno: 4.3]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor