Koruzna omleta z baziliko
Koruzno omleto z baziliko lahko pripravite kot samostojno jed, kot za večerjo ali kot del kosila.
Koruzna omleta z baziliko – recept za dva kot samostojna jed
Sestavine
- 2 jajci
- 1 dl mleka
- ščep soli
- 140 g koruze (1 mala konzerva)
- 4 žlice navadne moke
- 3 žlice koruzne moke
- šopek sveže bazilike ali ščep posušene
- 40 g sira
- maščoba za cvrtje
Priprava koruzne omlete
- V skledo ubijemo jajci in dolijemo mleko ter premešamo. Solimo.
- Dodamo odcejeno in splaknjeno koruzo. S paličnim mešalnikom jo pretlačimo, da zmes postane enotnejša, ostanejo pa naj posamezni večji koščki koruznih zrn.
- Postopno dodamo obe vrsti moke in dobro premešamo.
- V dobljeno maso vmešamo sesekljano svežo baziliko ali ščep posušene.
- Naribamo sir in ga vmešamo v maso za koruzno omleto.
- V vročo pomaščeno ponev damo nekaj žlic mase. Po nekaj minutah omleto obrnemo in jo spečemo še na drugi strani.
- Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka mase.
H koruzni omleti se odlično podata zelena solata ali mesna omaka. Dober tek.
Latest posts by Deja D (see all)
- Polentina obarnjenka z marelicami – recept - 14. 11. 2016
- Občutljivost proti odpornosti - 7. 4. 2016
- Namesto lizik raje ponudite jabolka! - 11. 3. 2016
Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]