Koruzna omleta z baziliko

Koruzno omleto z baziliko lahko pripravite kot samostojno jed, kot za večerjo ali kot del kosila.

Koruzna omleta z baziliko

Koruzna omleta z baziliko – recept za dva kot samostojna jed

Sestavine

  • 2 jajci
  • 1 dl mleka
  • ščep soli
  • 140 g koruze (1 mala konzerva)
  • 4 žlice navadne moke
  • 3 žlice koruzne moke
  • šopek sveže bazilike ali ščep posušene
  • 40 g sira
  • maščoba za cvrtje

Priprava koruzne omlete

  1. V skledo ubijemo jajci in dolijemo mleko ter premešamo. Solimo.
  2. Dodamo odcejeno in splaknjeno koruzo. S paličnim mešalnikom jo pretlačimo, da zmes postane enotnejša, ostanejo pa naj posamezni večji koščki koruznih zrn.
  3. Postopno dodamo obe vrsti moke in dobro premešamo.
  4. V dobljeno maso vmešamo sesekljano svežo baziliko ali ščep posušene.
  5. Naribamo sir in ga vmešamo v maso za koruzno omleto.
  6. V vročo pomaščeno ponev damo nekaj žlic mase. Po nekaj minutah omleto obrnemo in jo spečemo še na drugi strani.
  7. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka mase.

H koruzni omleti se odlično podata zelena solata ali mesna omaka. Dober tek.

Deja D

Deja D

Sem najprej mamica, potem pa še ljubiteljska fotografinja ter mestna duša, ki živi na podeželju in obožuje živali. Že nekaj časa pišem blog Kuhartnica, na katerem je zadnje čase največ tem, povezanih z mojo ljubo hčerko.

Sem tudi umetnica, rada sem drugačna in rada ustvarjam, zato izdelujem unikatne poročne izdelke in tako nevestam pomagam narediti njihov poročni dan res sanjski.

Sem pa tudi ljubiteljska kuharica in slaščičarka. Moje recepte lahko spremljate na Oblizni prste si.
Deja D
Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Deja D

Deja D

Sem najprej mamica, potem pa še ljubiteljska fotografinja ter mestna duša, ki živi na podeželju in obožuje živali. Že nekaj časa pišem blog Kuhartnica, na katerem je zadnje čase največ tem, povezanih z mojo ljubo hčerko. Sem tudi umetnica, rada sem drugačna in rada ustvarjam, zato izdelujem unikatne poročne izdelke in tako nevestam pomagam narediti njihov poročni dan res sanjski. Sem pa tudi ljubiteljska kuharica in slaščičarka. Moje recepte lahko spremljate na Oblizni prste si.

Dodaj odgovor