JA, otroci so polni modric in NE, ni vam treba skrbeti

 JA, otroci so polni modric in NE, ni vam treba skrbeti

»Kot novopečena mamica sem bila zaskrbljena zaradi vsake malenkosti. Zelo sem se bala, da bom pokvarila in razvadila svoje otroke,« piše Sarah Cottrell za starševski portal Babble.

»Obremenjevala sem se s prehranjevanjem in oblačenjem svojih otrok. Preveč me je skrbelo zanje. Komaj smo prestopili hišni prag, že sem čutila očitajoče in ocenjujoče poglede z ulice.

Povrh vsega, pa sta moja otroka prava strokovnjaka za pridobivanje modric. Zaradi tega me je bilo sram pred neznanci. Bala sem se celo, da me bodo obsojali zanemarjanja in zapostavljanja otrok.

Moja fanta sta pač zelo aktivna in njuna edina želja je, da postaneta Jackie Chan in se prebijata iz dneva v dan z vrtenjem nunchakov.

Ko sedemo k večerji, skušata s karate udarci prepoloviti krožnike in hitro kdo stakne poškodbo prsta. Oblačenje pižam preraste v brezglavo dirjanje, s hlačami oblečenimi čez glavo, ki se praviloma konča s silovitim srečanjem ustnice ali očesa z zidom.

Kopanje? To ni kopanje, to je monsunski dež, po katerem je vse tako spolzko, da ni moč uiti še kakšni modrici.

Že od začetka sem na modrice svojih otrok gledala kot na priznanja za igro, ki dokazujejo, kako so vzdržljivi. Doživeli smo tudi nezgodo, ki se je končala s šivanjem na urgenci. Še danes se sin rad pohvali z brazgotino, kakršno ‘ima tudi Harry Potter’.

Pomirila sem se, ko sem dojela, da sta moja otroka povsem v redu. Sta dva brata, ki se imata neizmerno rada. Bratska ljubezen pa se pogosto kaže skozi borbe in ninja udarce. A ni vedno tako. Tudi pri nas se objemamo in držimo za roke. Otroka sta ljubezniva, radovedna in sočutna. To mi pomeni veliko več, kot bi mi pomenilo dejstvo, da nimata modric in umazanih hlač.

Sedaj sploh več ne opazim ocenjujočih pogledov drugih staršev v parku. Osredotočam se le na svoja otroka, ki najraje skačeta s plezal ali pa se skušata zagugati cel krog okrog gugalnice.

Enostavno si ne morem več zamisliti, kakšna ženska sem bila na začetku materinske poti. Ni se spremenilo to, da me več nič ne skrbi, ampak to, da sem se sedaj pripravljena spoprijeti z vsakodnevnimi izzivi starševstva.

Pravijo, da materinstvo ni za tiste s slabim srcem. Jaz se s tem ne strinjam. Plašno srce se sčasoma okrepi. Skrb za otroke ima svojo ceno,  iz te izkušnje pridemo modrejši in obogateni z ljubeznijo. Zelo sem vesela, da sem sedaj na drugi strani!«

Ocena:
[Skupaj: 4 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor