Živite z idealno ali s sorodno dušo?

Živite z idealno ali s sorodno dušo?

Moja prijateljica Tanja – strokovnjakinja za forenziko, ima 42 let, lepe dolge prste in drugi dan tečaja aikido. Kadi močne cigarete, preklinja in ne boji se smrti. Tanja ima moža, ki je devet let mlajši od nje. Je glavni arhitekt v zelo dobro stoječem gradbenem podjetju. In zelo je čeden. Naredi najokusnejše pecivo, kar sem ga kdaj poskusila. Izmišljuje si čudovite pravljice za njuna dvoletna dvojčka. Ko je Tanja v službi, ju daje spat, ponoči vstane in preveri, če sta v redu, ker je Tanja utrujena.

Druga moja prijateljica Alenka – psihologinja v vojski. Njen prvi mož, kirurg, je pred dvanajstimi leti umrl. Lansko leto se je poročila s fotografom, ki je fotografiral reportažo o njej. Sprva sta se samo družila, potem pa je prijateljica doživela prometno nesrečo, poškodovala si je hrbtenico in on je skoraj pol leta skrbel zanjo.

Vzel je neplačan dopust, da bi bil lahko z njo. Da bi nekaj zaslužil, je med vikendom fotografiral poroke. Alenka se je kljub neobetavni prognozi zdravnikov, postavila na noge. Njen sin je fotografa klical oče. On pa je ponosen na fanta, ki je letos odšel v Stockholm na tekmovanje iz fizike.

Manca – profesorica filozofije. Poročila se je z moškim brez visoke izobrazbe. Vendar pa ta moški skrbi za hišo, skuha kosilo, obožuje otroke in ne dovoli kričanja v hiši, ker se mama pripravlja na pouk. Manca je obsedena s kariero in načrtuje specializacijo na Kitajskem. Mož je obseden z Manco …

Njen mož ne pozna Hegla in njegove filozofije, ne ve niti, kaj je eksistencionizem in kdaj je nastal. Zato pa ve, kakšno številko čevljev nosi Manca in ne pozabi zamenjati letnih gum njenega avtomobila. Mancin mož ima svoje podjetje za proizvodjo strojev za obdelavo lesa. Ni bogataš, je pa človek na mestu.

In ko mi začnejo razlagati, kakšna naj bi bila idealna ženska za oženit, se naglas zasmejem. Zato ker ljubijo ne idealne, ampak sorodne duše. Kot pravi pregovor, vsak lonec najde svoj pokrov, ne glede na to, kako obtolčen in razpokan je.  Zato se nikar ne bojte živeti tako kot si želite in biti to, kar ste..

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor