Recept – domači sladoled

Sladoled je sladica, kateri se le malokdo lahko upre in je aktualna vso leto, vendar pa je res, da najbolj paše poleti. Zakaj ne bi svoje drage presenetili z domačim sladoledom in to iz popolnoma naravnih sestavin. Za pripravo tega sladoleda ne potrebujete aparata za sladoled in vendar bo sladoled kremast in popolnoma brez sledi zamrznjenih kristalov.

Recept - domači sladoled

 

Avtor: Marianna

Domači sladoled – sestavine:

  • 5 banan
  • 3 do 5 žlic hladne vode
  • 3 žlice javorjevega sirupa

Domači sladoled – postopek:

Banane olupimo in narežemo na kolesca. Postavimo jih v zmrzovalnik, najbolje čez noč, da popolnoma zmrznejo.

V blenderju zmiksamo zmrznjene banane, katerim smo dodali malo hladne vode in javorjev sirup.
Za slajenje je priporočen javorjev sirup, če ga nimate ali ga ne marate, lahko uporabite trsni sladkor.
Če ste na dieti ali se kakorkoli izogibate sladkorju, je ta sladoled možno pripraviti popolnoma brez dodatno dodanih sladil. A, ni to fino?

Ko so banane zmiksane v sladoledni pire, ga presipamo v skodelo.  Če ga ne uporabimo takoj, ga lahko hranimo v zamrzovalniku.

Tale sladoled mi je vzel sapo, kajti še nikoli nisem jedla bolj kremastega doma pripravljenega sladoleda. Nikjer nobenih sledi o zmrzjenih kristalih, samo neverjetno fina, zmrznjena krema. Božansko!

Recept - domači sladoled

 

To je recept za osnovo sladoleda, ki mu lahko po mili volji spreminjate okus. K zmrznjenim bananam lahko dodate npr. zmzrnjene borovnice ali jagode, mogoče mango, lahko oreščke, karamelo … Lahko pa se odločite za način, da sadni pire samo prelijete čez sladoled. Možnosti je neomejeno.  Pričarali boste neverjetne okuse in to iz popolnoma naravnih sestavin.

Celoten recept po korakih dobite tukaj.

Ocena:
[Skupaj: 2 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor