Nosečniški dnevnik 2: 36. teden nosečnosti

Nosečniški dnevnik 2: 36. teden nosečnosti

Teža: +10,3kg
Obseg: 98,5cm

Punčka

Mala aktivna žabica ima očitno še kar nekaj prostora, ker je premikov še vedno ogromno, ima približno 32,1 cm in 2,6 kg. V teh nekaj preostalih tednih bo seveda še ogromno pridobila.

Simptomi

Spanje je nekaj, kar zadnje dni precej pogrešam, saj se ponoči pogosto zbujam, pa naj bo to zaradi sprehodov do stranišča ali neprijetnega občutka v nogi. Ja, res je, sindrom nemirnih nog je v nosečnosti pogosto zelo moteča zadeva, če je bodoči mamici poznana že od prej, pa se bo v tem času še poslabšala. Tudi zgaga nikakor ne zaostaja in včasih pride tako nepričakovano, da je ne bi mogla z ničemer preprečiti in tako lahko ukrepam šele, ko se težava že pokaže, ampak če je to hudo, potem naj kar traja, je vse popolnoma sprejemljivo. Nekoliko več je tudi izcedka, potreba po vnosu dodatne tekočine pa je prišla, seveda, ob višjih temperaturah. Otrdevanje se je kljub temu, da ne jemljem več magnezija, pomirilo in je zaznavno le še nekajkrat na dan ali preden zaspim. Sramne kosti so vedno bolj obremenjene in ne le da bolijo, občasno je čutiti pekoč občutek, takrat vem, da je potreben še dodaten počitek.

Ob vseh drugih fizičnih spremembah pa ne smemo pozabiti na čustva, ki so tako kot vse drugo globoko pod vplivom hormonov. Nosečnice smo hitro jezne, brez razloga žalostne in podobno, Vsekakor pride odziv z naše strani veliko hitreje kot bi prišel včasih in to je opazila tudi moja mala deklica, ki je postala izredno nagajiva in uživa v raznovrstni paleti mojih nekontroliranih reakcij. Potrebovala sem poln dan njenih preizkušenj, da sem dojela, kaj se pravzaprav dogaja in mamice si lahko le mislite, kako grozen je občutek, ko ugotoviš, da je krivda za nastali kaos popolnoma odvisna od tebe.

Nosečniški dnevnik 2: 36. teden nosečnosti

Priprave

Ko se je ozračje končno malce ohladilo, sem se lotila malih oblačilc, veliko raje se ukvarjam z njimi kot z večjimi, to opazijo vse bodoče mamice. Zdaj so sveže oprana, zlikana in pripravljena na malo princesko. Za razliko od prvič jih imamo sedaj vsaj pol manj in dejansko v večini tisto, kar je uporabno. Pri prvi hčerki sem zelo zgodaj morala v trgovino, ker sem imela nešteto neuporabnih kosov in občutno premalo takšnih, ki so nam dejansko prišli prav.

Kamorkoli grem, če le ne pozabim, s seboj vzamem tudi svojo torbo, ker nikoli ne veš, kdaj se bo dojenček odločil, da je čas za akcijo.

Sprehodi in poletje

Še vedno vidim na vsakem koraku vozičke, prekrite s tetra pleničko. Zadnje čase se o tem govori še veliko več kot se je prej in težko je razumeti, da mamice to še vedno prakticirajo, kljub temu, da je več kot jasno, kako nevarno je takšno početje.

  • Izberite primerno uro za sprehod, včasih je to težko, ampak premočno sonce bo več slabega, kot je lahko sprehod koristnega za otroka in vas.
  • Ne prekrivajte vozička z ničemer, če je sonce premočno, ga obrnite in vozite v drugo smer ali se mu izognite s pomočjo sence na drugačen način.
  • Novorojenčkove kože ne mažite z zaščitnimi kremami, konec koncev zadnje raziskave kažejo, da večina teh krem ni primerna niti za odrasle.

Če še vedno mislite, da ni nič narobe, če pokrijete voziček s tetra plenico, lahko poskusite to storiti sami ali pa postavite voziček na sonce, vanj položite merilec temperature in pokrijte s tetra plenico, rezultat vas bo vsekakor osupnil.

Sama sem problem s senco rešila ravno v tem tednu, ko sem za naš voziček kupila poletno preobleko in že res komaj čakam, da ga prvič zapeljem na svež zrak.

Imejte se kar se da lepo in uživajte, ne glede na vreme.

Nosečka Nina

Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor