Seznam za novorojenčka

Poglej še ostale sezname:

Teh seznamov obstaja malo morje. Nekaj jih je po revijah, nekaj jih najdete na spletu, nekaj jih dobite pri različnih ponudnikih otroških izdelkov in tako naprej.

Ko sem bila prvič na poti k temu, da postanem mamica, sem nekaj seznamov pregledala in si zapisala svojega. Ne zato, da bi mi bilo lažje, ampak zato, da sem počasi risala kljukice in se počutila dobro v svojih pripravah. Kako dobro sem vse skupaj premislila? Slabo.

Naj vam pokažem zakaj. Tukaj so stvari, ki so se znašle na mojem seznamu. V komentarju pišem o tem, kako sem se glede tega odločila v prvi nosečnosti in kako se je stvar izkazala po porodu, v poševnem besedilu pa dodajam, kakšno odločitev bom sprejela tokrat.

Seznam za novorojenčka

Seznam za novorojenčka – previjanje/higiena

Previjalna miza

Na voljo so široke in ozke, takoj sem izbrala široko. Spodnji del predalnik zgoraj pa leseni del za previjanje. Predalnik je imel 3 velike predale in četrtega še malce večjega. Imajo tudi tiho in nežno bloom zapiranje, kar se je izkazalo za odlično prednost. (izbrala sem jo v skladišču pri podjetju previjalne mize Sraka) Za zimski čas pa poleg previjalne ne pozabite še kakšno IR lučko.

Kaj bom storila tokrat: Ker jo imamo že od prvič in zgornji del tudi še uporabljamo, je ne bom menjala.

Previjalna podloga

Vzela sem precej debelo in mehko plastificirano podlogo, v mrazu sem nanjo položila previjalno podlogo za enkratno uporabo, kasneje ko se je otoplilo pa tetra pleničko. Po enem letu in pol je pri strani začela plastika pokati. (podloga Bebe Jou)

Kaj bom storila tokrat: Omenila sem že da je plastika počila zato bom podlogo vsekakor kupila novo.

Posodice za vodo in pripomočke

Ker nisem prišla do drugih, sem kupila v Tediju kovinske kljukice (tiste, ki imajo konce zaščitene s plastiko) in nanje obesila košarice z luknjicami v katerih sem imela nujne pripomočke takoj pri roki. Kasneje sem v Ikei kupila komplet posod (mislim da je ena večja, dve manjši in košek ki se zapre) ki se jih obesi na rob previjalne, te so bile veliko boljša rešitev.

Kaj bom storila tokrat: Zdaj ko imam komplet iz Ikee in sem z njim zadovoljna, bom uporabila kar tega.

20 x tetra plenička

Mislim da je 20 kar minimalna številka kar se tiče tetra plenic. Seveda sem jih potem še nekaj dobila kot darilo. Ker je mala polivala, smo jih uporabljali kar naprej. (nekaj sem imela Tosaminih, odlične pa so tudi tiste, ki jih dobite v Kiku)

Kaj bom storila tokrat: Pregledala bom to kar imamo in lepše ohranjene uporabila za novorojenčka. Če se mi bo zdelo da jih je premalo pa bom dokupila še kakšne v Kik-u.

Pleničke številka 1

Za začetek sem seveda kupila le en paketek. Zdelo se mi je popolnoma dovolj. Prav tako pa niti ne veš če bodo malčku ustrezale. (že dve leti uporabljamo pleničke iz DM-a)

Kaj bom storila tokrat: Prav tako kot pri prvi bom tudi tokrat kupila en komplet pleničk številka 1 v DM-u.

Otroški puder

Ena od stvari, ki so bile sprva logične. Da vam zaupam nekaj kar nisem vedela. Puder se v teh časih uporablja zelo redko.

Kaj bom storila tokrat: Tokrat ga ne mislim niti kupiti. (vseeno imam pa od prve še skoraj celega v predalu)

Vlažilni robčki

In počakali so skoraj do drugega meseca. Na začetku si nisem upala ritke brisati z robčki ampak sem uporabljala le vodo in vatko. (super do Dm vlažilni robčki, ker so res vlažni in brez dodatkov, ki bi dražili ritko)

Kaj bom storila tokrat: Tako ali tako obvezna oprema že dve leti in bodo doma v vsakem primeru, le za dojenčka jih na začetku vsekakor ne bomo uporabljali.

Kremica za ritko

Obvezno in obvezno. Že pred leti mi je teta svetovala uporabo kreme Sudocrem (takrat sicer za opekline, ampak zapomnila sem si, da pri njih to uporabljajo za dojenčkovo ritko). To je še pri dveh letih stalnica ob naši previjalni sploh kadar se ritka res vname. (dobi se jo v lekarni in DM-u, najbrž še kje ampak za ti dve možnosti sem sigurna)

Kaj bom storila tokrat: Sudocrem bo najbrž ves čas del naše domače lekarne, za opekline je res odličen tako da je nepogrešljiv tudi ko ga male ritke ne potrebujejo več.

Previjalna torba

Sprva sem uporabljala tisto, ki sem jo imela ob vozičku, zelo širok pas za čez rame mi je kmalu postal odveč. Zato sem si kupila drugo, ki je bila premehka in stvari v njej niso ostale na mestu. Ko smo voziček zamenjali za stokke pa sem videla kaj je dobra previjalna torba. (Vmesno previjalno torbo sem naročila na Aliexpresu)

Kaj bom storila tokrat: Poleg vozička paše odlična previjalna torba in bo moja osebna pomočnica. Razmišljam mogoče le še o tem če bi si omislila kakšen nahrbtnik za takrat ko bova okoli hodili z nosilko (recimo peš po sestrico v vrtec ali peš do rednih pregledov k pediatrinji, ki ni daleč a vendar ni prostora za vozičke v ambulanti).

Materinska blazina/blazina za dojenje

Ker sem imela težave pri spanju že v nosečnosti, so mi prijateljice svetovale nakup materinske blazine. Vzela sem 180cm Theraline pri kateri lahko prevleko odstraniš in opereš. Upala sem si celo oprati samo blazino s polnilom in na programu za bunde se ji ni zgodilo prav nič. Odličen pripomoček za spanje v nosečnosti in odličen pripomoček za dojenje, vsekakor obvezni nakup. (Baby center, splača pa se poiskati kakšno rabljeno in jo dobro oprati)

Kaj bom storila tokrat: Je že v uporabi. Sicer manj kot v prvi nosečnosti pa še vedno, od tretjega meseca dalje včasih ne gre brez nje. Predvsem kadar me boli križ ali noge in kadar grem spat zelo utrujena (tudi počitek čez dan).

Poglej še ostale sezname:

Ocena:
[Skupaj: 22 povprečno: 4.6]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor