Nosečniški dnevnik 2: 33. teden nosečnosti

Nosečniški dnevnik 2: 33. teden nosečnosti

Teža: +8,5kg
Obseg: 95,5 cm
Punčka

Čisto po naključju sem ugotovila, da naj bi punčka v trebuščku merila toliko kot medvedek njene sestrice, ima torej že približno 29,3 cm in nekje okoli 1,9 kg (sredi tedna je zdravnica povedala, da ima 1840 g, tako je očitno teža res v dobrem povprečju). Obrnjena je na glavico in seveda upamo, da pri tem tudi ostane.

Simptomi

Krče v nogah uspešno preganjam z diasporalom. Pride dan, ko je sramna kost tako obremenjena, da bi najraje cel dan preležala. Spet kakšen drug dan pa punčka tako močno tišči ob steno trebuščka, da prav s težavo diham in se premikam naokoli. Zgago preganjam s tableti rennie, ker sem opazila, da ni več varne/nevarne hrane, lahko me bo peklo po eni ali pa bo vse mirno po drugi, zato predvidevam, da je kriva lega otroka, ki pač pritiska ob želodec kakšen dan bolj in drugi dan manj. Poskušam uživati, kar se da malo tablet, ampak pride dan, predvsem večer, ko me vse skupaj že počasi duši in takrat druge izbire preprosto nimam. Dolgi sprehodi niso problem, vse dokler se doma ne ustavim za nekaj minut in se v nogah, predvsem gležnjih pojavi prav tečna bolečina. Ampak seveda je tudi to povsem pričakovano, ne?

Zdravje

Malo nas je prepihalo in slabo vreme je prineslo nekaj kašlja. Na srečo je pri tem tudi ostalo in tako sva obe s hčerko po enem tednu očitno boljše, če že ne dobre. Sem pa opazila, da je kar nekaj družin z malčki imelo podobne težave, upam da ste pri vas vsaj tale izbruh viroz obvozili, ne da bi jih vzeli s sabo.

Priprave

Moja torba za v porodnišnico je praktično pripravljena. Še pred dvema mesecema sem mislila, da bom tudi tokrat vzela torbo, ki sem jo imela že pri prvi, ampak je ta napokala po šivih (ker ima mami vedno na bazenu preveč s sabo) in sem morala kupiti novo. Manjka nam kakšna bolj moškemu primerna potovalka (če bo slučajno oči kdaj pobegnil na oddih od treh princesk) in sem se zato odločila, da če že ravno kupujem večjo torbo, kupim kar športno/potovalno torbo v barvi primerni za oba. Po nekaj dneh obračanja spletnih strani na glavo sem našla komplet potovalne torbe, toaletne torbe, torbice za pas in manjše denarnice za primerno ceno. Naslednji dan sem šla komplet pogledat in ga kupila, doma pa veselo spravila vanjo vse, kar bo šlo z mano v Ljubljano.

Po eni strani se mi zdi zgodaj, ampak res si ne bi želela skrbeti še za to, če bi me slučajno kaj prehitelo. Glede na to, da sem bila s prvo že mesec pred rokom tri dni na opazovanju in se obremenjevala bolj s tem kot pa s katero drugo rečjo, mi je jasno, da bom bolj mirna, če zadevo pripravim zdaj in v miru uredim, če sem še kaj pozabila.

Vas zanima kaj se v tej torbi skriva? Verjamem. To bom z vami delila v prihodnjih dneh, zato nikar ne zamudite članka na to temo, predvsem če tudi vas čaka priprava torbe za isto destinacijo.

Nosečka Nina

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor