Nosečniški dnevnik 2: 19. teden nosečnosti

Nosečniški dnevnik 2: 19. teden nosečnosti

Teža: Izgubila 0,5kg (zobobol, bolezen, vse po malem – do naslednjega pregleda se bomo pa bajskali :))
Obseg: 80,5cm

Otroček naj bi zdaj že sesal palček, velik je kot kakšna povprečna bučka, nekateri seznami pa velikost primerjajo kar s hot dogom (res bi morala manj spremljati te lestvice s hrano, ker sem samo lačna od vsega tega), nekatere lestvice pa velikost trenutno primerjajo s sončnimi očali. No da ne iščemo več primerjave, zakladek je ta trenutek velik nekaj malega preko 15cm in ima dobrih 240 g. Primerjala bom s prvo hčerkico, ta je do konca nosečnosti od tega trenutka dalje pridobila še 3 kilograme, res je zanimivo spremljati,, kako rastejo naši pajacki, upam da na morfologiji dobim kakšno oceno trenutne teže, glede na brcanje se mi zdi, da ima vsaj še enkrat več, šalo na stran in k resnim temam.

Zdravje

Da kar na začetku spet po svoje potožim. Z začetkom tedna sem zaradi slabe krvne slike pristala na antibiotikih, baje naj bi šlo za vnetje zgornjih dihal. Dobila sem Ospamox in upala, da bo slabo počutje čimprej minilo, pa na žalost ni. Je postalo le še slabše saj, se je najavil stranski učinek glavobol, oči nisem mogla dvigniti niti do polovice, brez da bi me pol glave zabolelo. Potem neproduktiven kašelj, ki me je matral tudi ponoči, spanec adijo. Po dveh dneh sem vseeno šla nazaj k zdravnici in povedala, da tole ni za nikamor, a kljub mojemu počutju so antibiotiki delali svoje, slišati ni bilo ničesar, kri pa je videti bolje. Preden sem se odpravila domov, sem skočila v lekarno in skoraj na kolenih prosila, da bi mi nekako pomagali s tem kašljem, ker me vse peče in boli in ne morem spati. Prospan doma seveda ni pomagal, kaj drugega mi pa tako ali tako ne bi smela dati. Vseeno sem dobila homeopatsko zdravilo, ki naj bi pomagalo in glej, glej, že takoj mi je spremenilo neproduktiven kašelj v še kako produktivnega. Vsi v homeopatska zdravila ne verjamemo, sama pa nisem bila odločena, vse do sedaj, ko mi pri kašlju to še kako pomaga.

Dan za mano je s podobno diagnozo antibiotik dobila še hči. S petkom pa je bolezni podlegel tudi mož in tako smo cel vikend preležali doma. Mogoče pa bolje, da vsi naenkrat odležimo in imamo potem spet (trkam) do naslednje zime mir.

Simptomi

Če je bil prej trebušček še precej odvisen od napihnjenosti, je sedaj stalno prisoten, tudi zadrga na bundi se mimo njega malce tesneje zapira. Dobro, da bo šla zima počasi proti koncu, da ne bo treba kupovati nove bunde.

Brcanja sem tako zelo vajena, da je postalo že del mojega vsakdana, že vidim, da bom tole po porodu spet pogrešala. Opazila pa sem ritmično premikanje na vsakih nekaj minut po enkrat ali dvakrat na dan in res je, tudi ta otrok bo (tako kot prva) očitno veliko kolcal v trebuščku. Prva je še kot novorojenček ogromno kolcala in prav smešno je bilo, ker niti jokala ni tako glasno, kot je kolcala.

Ker te dni res ogromno pijem, bi se tudi na wc lahko preselila. Stalni obiski mi pač v tem času ne uidejo, je pa absolutno ta teden še enkrat bolj pogosto.

Prebava je seveda bolj lena, kar deloma naredijo antibiotiki, delno pa seveda hrana. Poleg tega so mi zaradi bolezni odsvetovali kavo, nekaj malega so pomagali probiotični jogurti, nekaj malega pa celo kivi. Počasi pa bom lahko nazaj spet uvedla jutranjo skodelico bele kave in svet bo lepši.

24

Ta teden pa zaključujem kot 24-letnica. Pišem vam s super udobnega stola, ki sem ga za darilo prejela od mojih najbližjih, poleg pa bo kmalu spet dišala odlična turška kavica, saj mi je mož privoščil novi Gorenjev aparat, ki jo skuha sam od sebe in moram omeniti, ljubitelji turške kave, tole je res super mašina!

Nosečniški dnevnik 2: 19. teden nosečnosti

Previjalna miza

Za vsak mesec sem si pripravila nekaj, kar bom uredila za našega novega družinskega člana. Januarja sem spraznila predale previjalne mize, saj so bili polni ustvarjalnega materiala. Kupili smo regale, na katere smo postavili vse, kar nam jemlje prostor, stvari iz previjalne pa sem spravila v škatle. Tako je previjalna prosta in vanjo dajem stvari, ki jih za otročka že imamo. V eni od prodajaln sem zasledila različna primerna oblačila v pravi velikosti in nevtralnih barvah, zato sem se preprosto odločila in jih kupila. Vsa so zelo rahlo rabljena ali celo nova. Vem, da tam ne jemljejo oporečnih oblačil, saj sem jih tudi sama prodajala njim in včasih res nisem vedela, zakaj katerega kosa niso vzeli, šele potem pa dojela, da je kje kakšna napakica, ki je prej niti opazila nisem, zato sem nad njimi kar navdušena. Če primerjam nakup teh oblačil s popolnoma novimi, sem zanje plačala le tretjino, kar je res super. Manjkajo mi le še nogavičke in dolgi bodiji, ki pa bodo prišli na vrsto, ko enkrat ugotovimo, ali pričakujemo deklico ali fantka.

Glede nakupa previjalne mize, dobro premislite, kaj bo za vaš prostor najbolj primerno, sama si ne predstavljam, da bi kupilo tisto ožjo, sploh ko se enkrat otrok že premika. Zato si le kupite večjo, če imate prostor. Velik plus pa so seveda predali z mehkim zapiranjem. Teh pa ne zamenjam za nič na svetu. Otrok je lahko med previjanjem spal, pa ga niso zbudili.

Prihodnji mesec pa posteljica.

Se beremo naslednji teden, do takrat pa pazite na svoje zdravje. 🙂

Nosečka Nina

Ocena:
[Skupaj: 4 povprečno: 4]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor