Nosečniški dnevnik 2: 27 teden nosečnosti

Nosečniški dnevnik 2: 27 teden nosečnosti

Teža: +6,5 kg (moj križ tale poskok konkretno čuti – prejšnji teden je bila številka +5,8 kg ampak sem jo pozabila zapisati, nosečniška pozabljivost je očitno eden od simptomov, ki se mi je skril :).

Obseg: 92 cm (od prejšnjega tedna pridobila 3 cm okoli trebuščka)

Punčka

Velika naj bi bila že skoraj 24 cm in tehtala nekje okoli 875 g. Sredi tedna sem pisala o morfologiji, ki smo jo imeli v sredo (če še niste, obvezno preverite, ker se v članku skrivajo zanimive slikice in video) in tam smo ugotovili, da ima punčka približno 830 g, kar pa se je seveda do sedaj že spremenilo, saj mali sončki v trebuščkih svojo težo tedensko precej višajo. Velikost tega tedna se primerja z velikostjo kolerabe.

Nosečniški dnevnik 2: 27 teden nosečnosti

Simptomi

Hrbet, križ, če sem kdaj vedela da ju imam, jo to vsekakor zdaj. Pozabiti nikakor ne bi mogla, ker opozarjata na svoj obstoj večkrat dnevno in z vsakim dnem bolj intenzivno. Danes sva bile z mojo punco kar precej pridne in po uspavanju praktično skoraj nisem mogla vstati iz postelje. Še vedno imam raje takšne bolečine kot kaj hujšega ampak prijetno pa vseeno ni.

Lasje so po novem ves čas mastni,  prav tako pa je tudi koža kar na lepem čisto pubertetniška.

Energije imam več kot prej, očitno je prišla z rahlim zamikom, saj vsi pravijo da je imajo nosečnice največ v drugem trimesečju. Pri meni očitno pač zamuja in se javlja v zadnjem obdobju.

Kar na lepem mi noro dišijo jagode, zato si jih doma kar večkrat privoščimo in so postale kar stalnica v našem hladilniku.

Zdravje

Še vedno se nisem uspela znebiti občutka da imam ves čas poln nos in načeloma sem ga morala tudi ves čas čistiti. Večkrat sem že slišala, da so ljudje preko tega ugotovili, da jim težave povzroča mleko. Sama se ponavadi po mleku tako ali tako nisem nikoli počutila kaj preveč dobro. Zato sem po toliko tednih smrkanja le pomislila, da mogoče pa res ni težava le v času, ki ga sluznica potrebuje za okrevanje ampak je izvor težav kje drugje. Dobro sem rešila težave v zvezi z pritiskom in vsako jutro spijem kavo z precej mleka. Kar je vnos mleka spremenilo za dva decilitra in pol na dan. Tako sem se odločila, da bom to navado opustila oziroma kavo bila brez mleka, vsaj ne vsak dan. In po tretjem dnevu je rezultat očiten, stanje se počasi izboljšuje. Mogoče bi morala situacijo potrditi še bolj uradno, o tem pa nekoliko kasneje.

Otroška sobica

Z možem sva se že odločila, v kateri sobi bo previjalna mizica, banjica in ostali pripomočki za našo malo gospodično. V tej sobici smo imeli do sedaj tisto, kar ne potrebujemo vsak dan, spominke, knjige, dokumente in podobno, ker pa je svetla in precej topla, bo to za začetek sobica za malo deklico. Regale z našimi rečmi bom zakrila s pomočjo neprosojnega blaga, stene so svetle bež barve, blago pa bo rumeno, nanj bom prišila še bele lesene srčke, da ne bo preveč pusto. Omare v sobi so sicer stare, ampak kombinacija svetlega lesa in bele barve sploh ne deluje staro, zamenjala sem le ročaje in izgledajo kot bi kupili nove. Seveda pa na začetku za njena oblačilca ne bo potrebno drugega kot predali previjalne mize. Tako so se priprave na topli sprejem nove članice v naš domek že pričele.

Rolka za voziček

Nikakor pa ne uspem predvideti kako potreben je dejansko nakup rolke za voziček za večjega otroka. Je to dejansko uporabno ali za tista dva trenutka povsem nepotreben nakup? Ne vem. Vse bolj pa se nagibam k temu, da bi počakala na to kakšna bo situacija in se šele kasneje odločila in jo kupila, če se bo pokazala potreba po njej.

Ocena:
[Skupaj: 4 povprečno: 4.8]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor