Nosečniški dnevnik 2: 31. teden nosečnosti

Nosečniški dnevnik 2: 31. teden nosečnosti

Teža: 57,5 kg
Obseg: 94,5 cm

Mala meri približno 27,4 cm in ima že kilo in pol. Velika je toliko kot glavica solate.

V tem tednu se je njena moč še dodatno povečala. Obenem pa je ugotovila, kam pritisniti, kadar ji ni všeč pozicija, v kateri je mami. Ne vem točno ob kaj se upira, ampak zadeva je resnično zelo boleča in me absolutno spravi do tega, da se premaknem. Prav tako pa se zelo zanimivo razteguje, izboklina se naredi ob strani trebuha in da drugi strani ob popku, prav zanimivo je opazovati njeno premikanje.

Simptomi

Nazaj se vrača občutljivost na hrano, predvsem v obliki pekoče zgage. Hormonska občutljivost je še vedno precej občutna, obenem pa počasi misli uhajajo k porodu in niso prav nič prijetne. Teh občutkov se dobro spomnim tudi iz prve nosečnosti, bili so prav takšni kot so tokrat.

Me je poroda strah? Normalno. Ne gre za nekaj vsakdanjega. Ne glede na obliko, je lahko ob njem polno komplikacij, vsekakor pa zaznamuje nadaljnje življenje. Ne moremo vedeti natančno kako, ampak po nosečnosti in samem porodu se spremeni marsikaj, ne le da postaneš mamica, ne le da se precej spremeniš kot oseba, tudi fizične spremembe so lahko dokaj močne, predvsem pri mladih mamicah, ko se zdi, da se kar nekaj različnih stvari rahlo pospeši in pridejo nekaj let prej kot pa bi jih same spoznale. Seveda pa če bi se morala odločiti še enkrat, ne bi nikoli postala mamica kasneje, ne glede na to, da nas, mlade mamice, družba včasih ne jemlje primerne za svojo novo vlogo.

Nosečniški dnevnik 2: 31. teden nosečnosti

Otroški počivalnik

Moja prva punca je bila v počivalniku zelo vesela. Ker je bilo vse skupaj seveda prvič, pa niti nisem vedela, kaj kupujem in priznam, da je bil prvi izbran zgolj na podlagi vizualnega izgleda in dejstva, da je bil narejen iz toplih materialov, punčka pa rojena pozimi. Kupila sem takšnega, ki je bil popolnoma brez funkcij, torej nobenega tresenja ali guganja in podobnega. Kmalu po rojstvu je postalo jasno, da se punčka zelo rada gunca. Edino, s čimer sem si lahko pomagala, je bila njena posteljica oziroma košek na kolesih, ki sem ga rahlo premikala levo in desno. Če bi takrat vedela to, kar vem danes, bi vsekakor kupila počivalnik s funkcijo gibanja in si tako marsikaj olajšala.

Tako sem se na podlagi izkušenj tokrat odločala popolnoma drugače. Zagotovo vem in sem prepričana, da bodo mamice rekle, da smo tole kupili, ker je v tem času zaradi drugih mamic, ki delijo svoje izkušnje, popularna zadeva, ampak temu ni tako. Redko poslušam druge in se odločam na podlagi tujih izkušenj, konec koncev me je dodobra izučilo v teh več kot dveh letih, da se to nikoli ne obnese. Iskala sem torej počivalnik s funkcijo gibanja, prva hči se je v naročju rada gibala na točno določen način, zato bi bili različni načini gibanja idealni. Obenem opazujem hči, kako leze v počivalnike in vozičke malih dojenčkov in sem takoj pomislila, da potrebujemo nekaj, kar bo kar se da močno stalo na tleh in se ne bi takoj prekucnilo, ko bi se ona naslonila nanj in večina teh počivalnikov je videti precej nevarna in kar videla sem, kako hitro bi se ob mali radovedni gospodični zgodila kakšna nesreča.

Seveda sem ga opazila že dolgo nazaj, pa me je cena vseeno kar dodobra odvračala od izbire, potem pa sem se spomnila lastnih učnih ur materinstva. Kolikokrat sem obžalovala svojo izbiro? Prevečkrat. Zato je tokrat padla odločitev in izbrali smo gugalnik Mamaroo znamke 4moms. Omogoča več različnih načinov gibanja in stoji zelo močno na velikem podstavku. Prav odličen se mi zdi, moja hči pa ga že testira s pomočjo svojih posvojenčkov.

Nosečniški dnevnik 2: 31. teden nosečnosti

Dopust

Pred prvim majem smo se odločili, da za tri dni skočimo na zadnji dopust v troje. Šli smo v toplice in se imeli prav odlično. Tam sem veliko razmišljala o naši družinici in spremembam, ki se nam bližajo. Priznam, nikakor si ne znam predstavljati kako bo kasneje, vem, da nam bo prav tako lepo, ampak nekje globoko me je kar malce strah vsega, kar nas čaka. Normalni občutki vem. Predvsem, ko se mala pošast ne spočije in nama skače po glavi, si težko predstavljam, da tale mali kaos kmalu dobi dodatno okrepitev.

Dopusti so za mamice vedno dvorezni meči, so prijetni in naporni obenem in močno upam, da si nisem na glavo nakopala preveč z rezervacijo dopusta na morju v začetku septembra, ko bo naš dojenček imel dobra dva meseca. Saj si nisem, ne? 🙂

Nosečka Nina

Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor