Nosečniški dnevnik 2: 20. teden nosečnosti

Nosečniški dnevnik 2: 20. teden nosečnosti

Teža: +2,5 kg (mogoče pa v četrtek na pregledu le ne bom kregana)
Obseg: 83,5 cm (absolutno največja razlika do sedaj, ni čudno da mi križ tako nagaja)
Otroček meri približno 16,4 cm in ima že dobrih 300 g, po velikosti pa ga lahko primerjamo z velikostjo banane.

Zdravje

Antibiotiki so naredili svoje in z izjemo manjšega vnetja, ki je v nosečnosti čisto normalen in pogost pojav, lahko končno rečem, da se zdrava in nimam nobenih težav. Res odličen občutek po dolgem času.

Simptomi

Malček se premika, brca, kolca, mi nagaja (resno, že tako zgodaj se odriva od določenih predelov, kar na trenutke povzroča bolečino, ki prav nesramno špikne ali pa se tako rine ob steno, da imam občutek, kot da mi bo trebušček počil, prav smešno je, kako postane del trebuščka čisto trd in lahko zatipam ostre in gladke poteze). Danes čutim tisto pravo klasično nosečniško bolečino v križu in hrbtu, mogoče sem tudi rahlo pretiravala s pospravljanjem, ampak ko vam pokažem, kaj sem prejela danes po pošti, vam bo jasno, od kje mi želja po pospravljanju in podobnem (no, ja, pa tudi obiske smo dobili in sem že morala pomiti po tleh).

Potrebščine za novorojenčka

Ta teden sem razmišljala o otroški banjici. Za prvo smo uporabljali bebe jou banjico na stojalu, kako se je obnesla, vam lahko več pove moj mož, ker je bilo kopanje njegovo opravilo. Nisem ravno sigurna, kdo se je odločil, da bo to počel on, ampak nekako je to postalo nekaj, kar je počel on. Mislim, da se je ob tem zelo dobro počutil in užival in tudi sedaj, ko je punčka stara že dve leti, je to še vedno nekaj, kar ima najraje v očkovi družbi. Predvsem je to lahko nekaj njunega zaradi ure, ker je takrat očka sigurno doma in si najlažje vzame čas zanjo. Včasih sta gotova hitro, ker se le stuširata, včasih pa ju ni kar dolgo. Medtem jima pripravim pižamico in ko se skopata, ji posuši laske, počeše in obleče za spanje. In mislim, da tokrat ne bo nič drugače.

Nosečniški dnevnik 2: 20. teden nosečnosti

Doma imamo še eno veliko OK baby banjico, ki pa je brez stojala in malce že pušča, kopali se bomo v neposredni bližini previjalne mize, da lahko dojenčka čimprej odložiš in obrišeš na mehko in toplo površino, zato sem tudi tokrat iskala banjico na stojalu. Med razno izbiro sem se zagledala v kar nekaj precej različnih, na koncu pa sem se odločila za banjico in stojalo znamke Luma. Ko sem gledala kdo ponuja to znamko pri nas sem ugotovila, da je temno stojalo na spletni strani baby centra v akciji in se tako odločila, da stvar preprosto naročim in naredim še eno kljukico. Poleg sivega stojala in bele banjice sem izbrala še bel nastavek za novorojenčka, ki paše v banjico in bebe jou termometer za vodo. Najbrž bom z druge spletne strani naročila še cev in čebriček, da nam ne bo potrebno ves čas nositi banjice levo in desno po stanovanju kot smo to počeli pri hčerki.

Predali previjalne

Predali moje previjalne mize se prav tako že vztrajno polnijo. V dveh sicer vlada kaos, ker sem na hitro pospravila nekaj stvari, ki jih je potrebno še pregledati. Pokažem pa vam prvi predal, namenjen otroški kozmetiki in higieni, ter drugega, v katerem se bodo skrivala tista čudovita mala oblačilca.

Predal številka 1 – otroška kozmetika in higiena

Nosečniški dnevnik 2: 20. teden nosečnosti

V tem predalu se skriva flaška, ki sem jo dobila že nekaj mesecev nazaj. Gre za twistshake, ki je sicer modre barve, ampak saj je vseeno, ena mora biti doma za vsak slučaj in prav nič pomembno ne bo, kakšne barve bi bila, ko jo bomo potrebovali (če), v košarici se skrivajo ampule fiziološke raztopine in nekaj manjših pripomočkov, polno vatk in krpic, za moje pojme nepogrešljiv komplet za nego popka, krtačka, blazinice za mamico, losion za nego kože, dve škatlici za dude.

Potem pa lahko vidite še poletne natikače, ki mi jih je mami kupila nekaj časa nazaj in ker so res res eni lepših, sem se odločila, da jih bom vzela s seboj v porodnišnico, saj se spomnim tistih, ki jih imajo in so mi bili nekaj najbolj groznega za čas po porodu, saj si že tako okoren, potem pa še loviš tiste ogromne šlape, ki jih dobi vsaka mamica. V kotu pa je še paketek wc papirja. Ja, to je ena od stvari, ki jih ugotoviš, ko greš enkrat že skozi porod in poporodno obdobje. Papir v porodnišnici ni ravno nekaj najmehkejšega in če ti le uspe roditi naravno, potem ti bo lastni mehak papir sigurno veliko bolj prijal od tistega, ki je na voljo tam. Naj bo še tako čudno, tole je ena od prvih in glavnih stvari, ki mi je ostala v spominu za naslednjič in tale paketek dveh zavitkov sem kupila že pred časom zaradi potovanja. Ker je ostal zaprt, je od takrat moja zaloga za naslednje bivanje v porodnišnici.

Predal številka 2 – otroška oblačila

20-teden-nosecnosti-nosecka-nina-5

V tem predalu kraljujejo oblačilca nevtralnih barv. Najdete lahko bela, rjava, rumena, siva oblačilca. Hlačke, bodiji, kapice, jopčka in ostalo. To že čaka na našega novega družinskega člana, poleg je še dekica, ki je sicer malce debela za poletje, ampak nikoli se ne ve, in pa viseča mreža za dojenčka, ki bo po porodu za nekaj časa prevzela mesto, ki ga ima trenutno gugalnica naše princeske med fotelji v naši dnevni sobi.

Ja, vsak teden so v mislih priprave na dojenčka, konec koncev smo le že dosegli polovico nosečnosti in PDP se nezadržno bliža.

Ta teden se bomo brali še enkrat, da vas obvestim o novičkah, ki jih bom izvedela na pregledu, ob naslednjem tedenskem zapisu pa napišem kaj več o posteljici, ki smo jo izbrali tokrat.

Lepo se imejte in stisnite svoje najdražje,

Nosečka Nina

Ocena:
[Skupaj: 4 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor