Nosečniški dnevnik 2: 37. teden nosečnosti

Nosečniški dnevnik 2: 37. teden nosečnosti

Teža: +10,6 kg
Obseg: 100 cm

Punčka

Mala ima sedaj že 2,9 kg in nekaj malega preko 33 cm. Še vedno je veliko gibanja glede na to, da ji najbrž prostora že kar konkretno primanjkuje. Skoraj vsak dan kolca. Prav tako pa vsak večer slišim enkrat ali dvakrat, kako v trebuščku poči. Razlag za te zvoke je zelo veliko. Velika večina strokovnjakov pravi, da gre po vsej verjetnosti za pokanje določenih sklepov, res je tudi, da ta zvok ponavadi spremljajo premiki v trebuščku. Nekateri pa so vseeno mnenja, da gre le za pokanje mehurčkov plodovne vode. To pokanje sem nekajkrat opazila tudi v svoji prvi nosečnosti in malčici je po porodu res še kar nekaj mesecev pokalo v eni ramici ob točno določenem premiku, zato mislim, da je tokrat razlog podoben.

Nosečniški dnevnik 2: 37. teden nosečnosti

Simptomi

Počutje je zadnje dni kar precej različno, menjava razpoloženja je pogosta in nastopi v trenutku, brez da bi se je sploh zavedala in večinoma na vse skupaj nimam nobenega vpliva. Nočni spanec je kakšen dan prekinjen vsaj desetkrat, včasih pa prespim celo noč in zjutraj le s težavo zlezem iz postelje. Ležanje na hrbtu je zdaj že problem, včasih je vseeno nujno zaradi težav s krči v nogah, večinoma pa kaj dolgo na hrbtu ne zdržim. Vožnja je utrujajoča, samo sedenje v avtomobilu načeloma niti ni problem, gre bolj za samo premikanje in tresenje, ki povzročita otrdevanje trebuščka in splošno slabo počutje.

Vročina

Brez dvoma je zame zimska nosečnost boljša kot poletna, vročina prinese kar nekaj dodatnih težav, ki nikakor niso prijetne in bi se jih resnično raje izognila. Kako se hladim? Ostajam v stanovanju in ne hodim ven v prehudi vročini, če to res ni nujno. Smo pa tokrat še zadnjič skočili skupaj na bazen, vem da do poroda sama tja ne bom več hodila, ker je doma preprosto preveč udobno.

Pregledi

Ta teden se slišimo še dvakrat, prvič po rednem pregledu pri moji ginekologinji in drugič po posvetu z osebjem ljubljanske porodnišnice. Ta teden bo torej z vidika pregledov kar pester.

Nosečniški dnevnik 2: 37. teden nosečnosti

Fotografiranje

Nikoli ne veš, če tokrat ni zadnjič, kar pomeni, da sem si resnično zaželela kakšne lepe fotografije, kako izgledam z nosečniškim trebuščkom, zato smo se odločili in se dogovorili za fotografiranje. Prvi del smo opravili že pozimi, ko smo se slikali vsi trije in malčici v roke porinili list, na katerem je pisalo, kdaj bo postala velika sestrica. Domačim smo novičko sporočili pri treh mesecih, mesec kasneje pa smo novičko objavili tudi na spletu. Drug del fotografiranja pa smo opravili sedaj, ko je trebušček že nemogoče zgrešiti. Za fotografiranje pa vedno izbereva Happy Moments, fotografiranje je vedno strokovno, profesionalno in predvsem zabavno izpeljano in ko v kratkem času prejmeš še čudovit izdelek, ti nikakor ni žal niti za en cent, ki si ga namenil za fotografiranje.

Ostanite v hladni senci in ne pozabite na nekaj osvežilnega,
Nosečka Nina

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor