Nosečniški dnevnik 2: pregled v 35. tednu nosečnosti

Nosečniški dnevnik 2: pregled v 35. tednu nosečnosti

Končno je prišla spet težko pričakovana sreda, ta teden je bilo simptomov že malo morje, ampak o tem kaj več v dnevniku.

Končno je prišel čas, da se odpravim do zdravstvenega doma. Upala sem, da bo potrebno čakati predolgo, ker le s težavo sedim dlje kot pol ure na neudobni, trdi klopi. In ko sem vstopila v čakalnico, sem predala materinsko in takoj stopila v ambulanto. To mi je vsekakor polepšalo dan.

Preverili smo vodo, težo in pritisk. Vse normalno. Nato sem stopila še k zdravnici, ki je izmerila višino maternice in z ultrazvokom preverila plodov srčni utrip in pozicijo.

Mami je v prvi polovici tega tedna že pridelala nekaj novih gramov, pritisk sem imela odličen in to opažam tudi zadnjih nekaj tednov, saj se sploh ne spomnim, kdaj sem se zadnjič počutila tako slabo, da bi v roke prijela aparat za merjenje. Vse je videti normalno in primerno glede na višino nosečnosti, punčka pa je seveda pridno obrnjena na glavo.

Tako sva na kartico dodali le še napotnico za posvet v Ljubljani na perinatalnem dnevnem centru. Tam sem bila tudi že v prvi nosečnosti zaradi medenične vstave. Gre za posvet, ki so ga deležne nosečnice, pri katerih je verjetnost za carski rez že večja ali je ta odločitev celo dokončna, pa naj bo to zaradi psihičnih razlogov, previsoke dioptrije, medenične vstave ali česa drugega. Tokrat grem na posvet, ker imam za sabo že en carski rez in se zdravnici zdi prav, da tudi tam povedo svoje mnenje, ne glede na to, da zaenkrat ni nobenih vidnih razlogov, zakaj ne bi poskusila roditi naravno.

Vse skupaj se prične prvi dan, ko na tešče zjutraj prideš v sprejemno pisarno porodnišnice, oddaš kri in vodo, izpolniš papirje in odideš domov. Naslednji dan se zjutraj vrneš in čaka te nekaj ur v porodnišnici. V tem času sledi posvet z anesteziologom, pregled pri zdravnici in podobno. Ta posvet mi je iz prve nosečnosti ostal v dobrem spominu, lahko pa da je zdaj kako drugače, zato vam bom o njem kaj več napisala, ko bo opravljen čez dva tedna, takrat pa me tudi čaka ponovni pregled pri ginekologinji in obenem tudi prvi ctg – ko nosečnico priključijo na napravo, ki spremlja otrokov srčni utrip in kaj se dogaja z maternico, naprava priskrbi podatke o popadkih, če so in kakšna je njihova intenziteta. Pri prvi punci je ravno ta naprava poskrbela, da sem že prej odšla na obisk porodnišnice, ker je zaznavala precej močne popadke in so me za vsak slučaj obdržali na opazovanju, tokrat ta občutek poznam malce bolje in mislim, da ne trenira tako močno, da bi morala že kam na obisk.

Pazite nase in na svoje najdražje v tej vročini, meni vsekakor ne ustreza in grem kar takoj v malce bolj prijetno stanovanje in po kozarec vode.

Nosečka Nina

Ocena:
[Skupaj: 3 povprečno: 4.3]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor