Recept: jagodne lučke

Recept: jagodne lučke

Avtor recepta: spela

Poletje je že tukaj in vročina je tudi že prava, tako da si lahko privoščimo tudi sladoled. Letos sem se odločila, da naredim svojega in to veganskega. Na vrtu imam že kar veliko jagod in, ker doma obožujemo jagode ter seveda sladoled, sem se odločila, da iz njih naredim zelo enostavne lučke. Jagode so pa tudi zelo zdrave, saj vsebujejo veliko vitamina B1, B2, C vitamina ter A vitamina.

Veganske jagodne lučke vsebujejo samo jagode, kokosovo mleko ter malo limoninega soka. Meni jih je pomagal narediti moj triletnik. In vse skupaj se je začelo že z nabiranjem jagod. Če imate tudi vi doma malčka, ki vam rad pomaga, spremenite vse skupaj v prijetno opravilo in druženje.

Namesto jagod lahko uporabite tudi katero drugo sadje.

 

Sestavine za  jagodne lučke

Za 4 lučke:

  • 200 g jagod
  • 100 ml kokosovega mleka
  • 1 žlica limoninega soka
  • kdor želi si lahko doda še malo sladila

Kako pripravim  jagodne lučke

S sinom sva najprej nabrala jagode, jih oprala in jim odstranila liste ter peclje. Jagode sva odtehtala v stekleničko za smothie jim dodala sok limone ter kokosovo mleko. Sin je držal gumb na mešalniku, da se je vse lepo zmešalo (res je užival, ko mi je pomagal 🙂 ). Mešanico sva nato skupaj prelila v modele za lučke. Meni so iz pripravljene mase in glede na velikost mojih modelčkov za lučke prišle 4 sladoledne lučke. Lučke sem položila v zamrzovalnik čez noč, vi pa jih, če ne morete počakati v zamrzovalniku pustite vsaj za 4 ure.

Odlično se priležejo po kosilu …

 

Uživajte v jagodnih lučkah in se z njimi ohladite!

Celoten recept dobite tukaj.

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor