Pirino pecivo s hruško – recept

Hčerka je pri dobrih petih mesecih začela jesti gosto hrano. Od takrat je minilo že skoraj leto dni, zato zdaj zanjo kosila večinoma ne kuham več posebej, ampak jemo vsi iste jedi. Tako se tudi lažje organiziramo, kadar gremo na izlet – odidemo šele po zajtrku, za malico v torbo vržem banano, ajdovo kašo in skuto, za kosilo pa tako ni težav, ker Ema rada je vso hrano, pazim le, da na krožniku ni nekaterih živil, ki naj jih še ne bi uživala.

Vnaprej je treba torej premisliti le o malici in jo tudi pripraviti že doma ter vzeti s seboj na pot. Biti mora nekaj takega, da je odporno na spremembo temperature, da se lahko poje toplo ali hladno, da ni večjih težav s prenašanjem hrane naokoli. Ker sem imela v trgovini kupljene pripravljene kašice po navadi v shrambi le za vsak slučaj, ponudbe otroške hrane, primerne za na pot, niti ne poznam najbolje. Najpogosteje tako s sabo vzamem kar banano in nekaj domačih piškotov.

Pretekli konec tedna smo se odpravili na Gorenjsko. Po zajtrku smo se odpravili najprej v Planico, nato pa smo obiskali še Kranjsko Goro. Za malico sem vzela s seboj pirino pecivo s hruško, ki je primerno tudi za zabavo za rojstni dan ali kakšno drugo praznovanje. Za to pecivo sva s hčerko nabrali hruške, ki so padle z drevesa za hišo in s katerimi so se že začele sladkati ose in mravlje. Ko je bilo pečeno in ohlajeno, sem nekaj kosov zavila v folijo, lahko pa bi jih dala tudi v plastično posodico za shranjevanje živil. Po sprehodu pod kranjskogorskim smučiščem, ki je za zdaj še letno sankališče in kolesarski park, se je malica prav prilegla. Ostalo nam je le še kosilo. Nanj sta nas povabila kar moja starša.

Pirino pecivo s hruško

Pirino pecivo s hruško

Sestavine:

  • 2 jajci
  • ½ skodelice olja
  • ¼ skodelice sladkorja
  • ½ čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • 1 skodelica pirine moke
  • ½ pecilnega praška
  • 2 hruški

Ločimo rumenjaka in beljaka. Iz beljakov stepemo sneg.

V skledo damo rumenjaka in sladkor in jih penasto vmešamo z mešalnikom.

Med mešanjem počasi dolivamo olje in vanilijev ekstrakt.

Primešamo sneg.

Previdno vmešamo moko s pecilnim praškom – mešamo ročno z žlico ali metlico.

Vmešamo naribani hruški.

Vlijemo na pomaščen pekač in spečemo do zlatorjave barve.

Čas in temperatura peke sta odvisna od pečice in velikosti pekača – od tega je odvisno tudi, kako debelo bo pecivo.

Deja D

Deja D

Sem najprej mamica, potem pa še ljubiteljska fotografinja ter mestna duša, ki živi na podeželju in obožuje živali. Že nekaj časa pišem blog Kuhartnica, na katerem je zadnje čase največ tem, povezanih z mojo ljubo hčerko.

Sem tudi umetnica, rada sem drugačna in rada ustvarjam, zato izdelujem unikatne poročne izdelke in tako nevestam pomagam narediti njihov poročni dan res sanjski.

Sem pa tudi ljubiteljska kuharica in slaščičarka. Moje recepte lahko spremljate na Oblizni prste si.
Deja D
Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Deja D

Deja D

Sem najprej mamica, potem pa še ljubiteljska fotografinja ter mestna duša, ki živi na podeželju in obožuje živali. Že nekaj časa pišem blog Kuhartnica, na katerem je zadnje čase največ tem, povezanih z mojo ljubo hčerko. Sem tudi umetnica, rada sem drugačna in rada ustvarjam, zato izdelujem unikatne poročne izdelke in tako nevestam pomagam narediti njihov poročni dan res sanjski. Sem pa tudi ljubiteljska kuharica in slaščičarka. Moje recepte lahko spremljate na Oblizni prste si.

Dodaj odgovor