Mariannine čarobne rezine z robidami in malinami

Že dlje časa me je navdajala želja, da poskusim speči čarobno pecivo. Le z malo sestavinami, ki jih imamo vedno doma, lahko spečemo zelo slastno pecivo. Sam postopek je povsem preprost, v bistvu sestavine samo pomešamo in vlijemo v pekač. Pecivo bo med peko samo naredilo zgornjo plast mehko in puhasto, spodnja plast pa bo sočno kremna, ki bo spominjala na vaniljev puding. Za svežino sem dodala še robide in maline in tako so nastale odlične čarobne rezine z robidami in malinami.

Marianin recept za čarobne rezine z robidami in malinami

Mariannine čarobne rezine z robidami in malinami – pripomočki:

  • električni mikser
  • metlica za stepanje
  • 2 posodi za mešanje
  • tehtnica
  • pekač
  • peki papir

Mariannine čarobne rezine z robidami in malinami- sestavine:

Za pekač mere 30 x 10 cm

  • 4 jajca
  • 100 g + 20 g sladkorja = 120 g
  • 1 vaniljev sladkor
  • 100 g stopljenega masla
  • 110 g gladke moke
  • 320 ml mleka
  • 100 g robid in malin

Za posip:

  • sladkor v prahu

Mariannine čarobne rezine z robidami in malinami – postopek:

Jajca ubijemo in ločimo rumenjake in beljake. Rumenjakom dodamo 100 g sladkorja in vaniljev sladkor in jih stepamo cca. 5 minut, da se naredi kremna masa.

Kremni masi iz rumenjakov dodamo stopljeno in ohlajeno maslo in premešamo.

Nato dodamo gladko moko in spet premešamo.Nato dodamo mleko in premešamo ter vse enotno povežemo. Vendar pozor, sedaj ne mešamo več z električnim mikserjem, temveč z metlico za stepanje.Beljakom dodamo 20 g sladkorja in jih stepemo v sneg. Sneg naj bo kompakten, vendar ne preveč trd, to pomeni, da ne moremo z njim delati vršičke.Z metlico za stepanje sneg primešamo jajčni masi. Sestavine povežemo.Pekač obložimo s peki papirjem in vanj prelijemo jajčno maso. Po vrhu porazdelimo robide in maline.Pečemo v predhodno ogreti pečici na 160 stopinj Celzija 40 do 45 minut oz. odvisno od pečice. Ko je pecivo pečeno, se lepo vidi, kako je pecivo med peko samo naredilo slastni puhasti in kremni plasti.

Pustimo, da se ohladi, po vrhu posipamo s sladkorjem v prahu in ponudimo.Prijetno sladkanje!

Postopek v fotografiji:

Avtor recepta: Marianna

Ocena:
[Skupaj: 2 povprečno: 4.5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor