Recept: zelenjavna juhica s piščancem za dojenčke (4-6 mesecev)

Ko dojenčku že uvedemo nekaj vrst zelenjave in mesa, je čas za slastna kosila, ki mu jih bomo od sedaj naprej pripravljali. Pa vendar, velikokrat nimamo ideje, kaj sploh skuhati, še posebej takrat, ko malček še ne uživa glutena, mlečnih izdelkov in jajc. Rešitev je zelenjavna juhica s piščancem. Ekspresno hitra in nežnega okusa, bo z nekaj začimbami malčku izjemno teknila in ga nasitila.

Juhica je brez glutena, brez jajc in brez mlečnih izdelkov in tako primerna za dojenčke v starosti od 4.-6. meseca. Če pa želimo takšno juho pripraviti za večje otroke, lahko dodamo samo malo soli ali piščančje osnove, v njo pa lahko zakuhamo tudi testenine.

Recept: zelenjavna juhica s piščancem za dojenčke (4-6 mesecev)

 

Avtor: Patricia

Zelenjavna juhica s piščancem za dojenčke – sestavine

(za 1 obrok)

  • 1 manjši krompir
  • 2 manjša cveta cvetače
  • 2 manjša cveta brokolija (lahko damo svežo zelenjavo, ali zamrznjeno)
  • četrt korenčka
  • 3 manjši koščki piščančjega mesa
  • pol žličke rastlinskega olja
  • ščepec majarona in timijana
  • voda po potrebi

Zelenjavna juhica s piščancem za dojenčke – priprava:

Za juho lahko uporabimo tako zamrznjeno kot svežo zelenjavo, odvisno kateri letni čas je. Če imamo svežo, odrežemo dva manjša cveta cvetače in brokolija, ju operemo in damo v kozico. Olupimo in na kolute narežemo korenček, prav tako pa olupimo in na tanko narežemo krompir. Dodamo še tri manjše koščke piščančjega mesa. Količino zelenjave in mesa lahko poljubno prilagajamo otroku in temu, kaj mu gre bolj v slast, oziroma kakšno količino sploh poje.

Dodamo še toliko vode, da so sestavine pokrite. Začinimo s ščepcem majarona in timijana in kuhamo pokrito toliko časa, da se sestavine zmehčajo.

Ko je kuhano, vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom. Čisto na koncu dodamo pol žličke rastlinskega olja, tistega, ki ga tudi drugače uporabljamo v prehrani našega malčka.

Pa dober tek vsem malim gurmanom.

S fotografijami podprt postopek lahko pogledate tukaj.

Ocena:
[Skupaj: 3 povprečno: 4.3]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor