Recept: Marianin vaniljev zavitek s pudingom

Recept: Marianin vaniljev zavitek s pudingom

Avtor recepta: marianna

Že dalj časa sem imela namen speči vaniljev zavitek s pudingom in danes sem uresničila svojo namero. V bistvu me je popolnoma prevzel, ker je nekakšna mešanica med zavitkom in kremšnitami. Eden boljših zavitkov.

 

Marianin vaniljev zavitek s pudingom – pripomočki:

  • tehtnica
  • lonec
  • pekač
  • kuhalnica
  • električni mešalec
  • posoda za mešanje
  • žlica
  • slaščičarski čopič

Marianin vaniljev zavitek s pudingom – sestavine:

  • 600 g vlečenega testa oz. 12 listov

Nadev 1:

  • 3 večja jajca
  • 50 g sladkorja
  • 200 ml navadnega jogurta
  • 200 ml sončničnega olja
  • 80 g pšeničnega zdroba
  • 1 vrečica pecilnega praška

Nadev 2:

  • 150 g sladkorja
  • 1 l mleka
  • 3 vaniljevi pudingi

In še:

  • maščoba za premaz pekača
  • sladkor v prahu za posip

Marianin vaniljev zavitek s pudingom – postopek:

Najprej se lotimo kuhanja pudinga, da se bo do uporabe že primerno shladil. V večji lonec vlijemo mleko in dodamo sladkor ter kuhamo do vrenja. V posodico vlijemo malo mleka, ki smo ga odvzeli od litra in v njem zmešamo tri vaniljeve pudinge. Puding zakuhamo v vrelo mleko in ves čas mešamo. Nato odstavimo od ognja in občasno premešamo, da se na pudingu ne bo naredila koža

Lotimo se prvega nadeva. Jajcem ločimo rumenjake in beljake in iz beljakov naredimo sneg in mu dodamo sladkor. Sneg ne rabi biti močno trd.

Nato dodamo rumenjake in temeljito premešamo.

Sedaj dodamo jogurt in premešamo. Nato prilijemo olje in spet enakomerno premešamo. Nakar dosipamo pšenični zdrob in koncu primešamo še pecilni prašek. Vse sestavine združimo in temeljito premešamo.

Vzamemo prvi list testa in na njem premažemo 4 do 5 žlic kreme. Nato čezenj položimo drugi list testa in ga enako premažemo s 4 do 5 žlicami kreme. Enako naredimo s tretjim listom testa. Puding razdelimo približno na 3 enake dele in četrti list testa samo na spodnjem robu obložimo s pudingom.

Sedaj lističe testa zavijemo v zavitek in ga prenesemo v naoljen pekač. Postopek ponovimo še 2 x. Načeloma iz sestavin dobimo 3 zavitke.

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija cca. 20 minut oz. odvisno od pečice, klasična peka.

Zavitek pustimo, da se nekoliko ohladi in postrežemo še mlačnega ali ohlajenega. Po vrhu posipamo s sladkorjem v prahu.

Mmmmm … Dober tek!

Klikni na galerijo za postopek v sliki:

Ocena:
[Skupaj: 2 povprečno: 4.5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor