Recept: Marianine makove kocke z grškim jogurtom

Recept: Marianine makove kocke z grškim jogurtom

Za vse, ki obožujejo okus maka, okus čokolade, grški jogurt in svežino maskarpone sira, bo recept makove kocke z grškim jogurtom zelo dobrodošel. Sladica ne samo, da je več kot dobra, tudi njen videz je popoln.

Pripomočki za Marianine makove kocke z grškim jogurtom

  • tehtnica
  • električni mešalnik
  • skleda za mešanje
  • 2 ponvici
  • lopatka
  • pekač 43 cm x 33 cm
  • peki papir

Sestavine za Marianine makove kocke z grškim jogurtom

Pekač mere 43 cm x 33 cm

  • 4 jajca
  • 300 g sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 250 g zmehčanega masla
  • 300 g grškega jogurta
  • 150 g mletega maka
  • 250 g gladke moke
  • ščep cimeta
  • 150 ml do 200 ml mleka

Nadev 1

  • 250 g mascarpone sira

Nadev 2

  • 100 ml sladke smetane
  • 100 g črne čokolade

Postopek za Marianine makove kocke z grškim jogurtom

Jajca ubijemo v skledo za mešanje, dodamo sladkor in vanilin sladkor ter vse skupaj z miskerjem temeljito zmešamo, da nastane kremasta zmes.

Nato dodamo zmehčano maslo in grški jogurt. Maslo naj bo čimbolj mehko. Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko maso.

Dodamo mak in ščep cimeta. Zmešamo.

Primešamo moko. Nato dolijemo še mleko 150 do 200 ml. Masa naj ne bo tekoča, vendar ne pregosta.

Pekač obložimo s peki papirjem in nanj z lopatko enakomerno razporedimo maso. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 175 stopinj Celzija cca. 40 do 45 minut. Preverimo z zobotrebcem.

Ko se biskvit ohladi, ga po širini prerežemo na pol. Na polovico biskvita enakomerno premažemo mascarpone  sir.

Nad soparo segrejemo sladko smetano in v njej stopimo 100 g črne čokolade. Ko se čokoladni obliv nekoliko ohladi, ga prelijemo čez mascarpone sir in jo enakomerno razporedimo.

Pustimo, da se čokoladni obliv nekoliko zgosti, nato preko položimo drugo polovico biskvita in sicer spodaj naj bo spodnja stran.Pustimo čez noč, da se nadev strdi in da je primeren za rezanje. Po vrhu potrosimo s sladkorjem v prahu in narežemo na kocke.

Za povečavo postopka po korakih klikni na galerijo.

Prijetno sladkanje!

Avtor recepta: Marianna

Ocena:
[Skupaj: 3 povprečno: 4]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor