Polentina obarnjenka z marelicami – recept

(Jesta mami in dojenček po 12. mesecu starosti)

polentina obrnjenka z marelicami (11)b

Kaj potrebujemo za pripravo polentine obarnjenke z marelicami:

  • 6 dl mleka
  • 2 dl polente
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica kisle smetane
  • 2 jajci
  • 3 marelice (ali več)
  • 2 žlici rjavega sladkorja

Postopek za polentino obarjenko z marelicami

  • V posodo nalijemo mleko. Ko zavre, vanj vmešamo polento in zmanjšamo ogenj. Vmešamo sladkor in maslo.
  • Pustimo, da se malo ohladi in vmešamo rumenjaka in kislo smetano, nato pa še sneg iz stepenih beljakov.
  • V nepregorno posodo nasujemo rjavi sladkor. Nanj položimo koščke marelic.
  • Čeznje nadevamo polentino maso in posodo zapremo s pokrovom. Damo jo v ogreto pečico. Sladica naj se peče 1 uro na 150 °C. Potem jo pečemo še 10 minut na 170 °C, da dobi lepo rjavkasto skorjico.
  • Ko je pečena, po robovih zarežemo z nožem, da se loči od sten posode. Pokrijemo jo s krožnikom, na katerem jo bomo servirali in previdno, a hitro obrnemo. Po želji sladico posujemo s sladkorjem v prahu.

*Za dojenčke, ki še ne uživajo kravjega mleka, uporabimo materino ali adaptirano mleko. V tem primeru polento skuhamo v vodi in šele, ko je malo ohlajena, dodamo mleko, da se ohrani čim več koristnih snovi v njem. Mleka v tem primeru dodamo le toliko, da polenta ne postane preveč tekoča.

 

Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]
Deja D

Deja D

Sem najprej mamica, potem pa še ljubiteljska fotografinja ter mestna duša, ki živi na podeželju in obožuje živali. Že nekaj časa pišem blog Kuhartnica, na katerem je zadnje čase največ tem, povezanih z mojo ljubo hčerko.

Sem tudi umetnica, rada sem drugačna in rada ustvarjam, zato izdelujem unikatne poročne izdelke in tako nevestam pomagam narediti njihov poročni dan res sanjski.

Sem pa tudi ljubiteljska kuharica in slaščičarka. Moje recepte lahko spremljate na Oblizni prste si.
Deja D
Berite tudi:  Skutni polpeti z bučko in ajdova kaša s korenčkovimi trakovi
Deja D

Deja D

Sem najprej mamica, potem pa še ljubiteljska fotografinja ter mestna duša, ki živi na podeželju in obožuje živali. Že nekaj časa pišem blog Kuhartnica, na katerem je zadnje čase največ tem, povezanih z mojo ljubo hčerko. Sem tudi umetnica, rada sem drugačna in rada ustvarjam, zato izdelujem unikatne poročne izdelke in tako nevestam pomagam narediti njihov poročni dan res sanjski. Sem pa tudi ljubiteljska kuharica in slaščičarka. Moje recepte lahko spremljate na Oblizni prste si.

Dodaj odgovor