Nosečniški dnevnik 2: 25. teden nosečnosti

Nosečniški dnevnik 2: 25. teden nosečnosti

Teža: +5kg
Obseg: 88,5cm

Punčka in simptomi

Mala gospodična meri že 21,8 cm in ima približno 660 g. Pravijo da je velika toliko kot glavica cvetače. Med tednom na pregledu smo ugotovili, da je maternica zrasla že precej visoko, glede na razne grafe se zdi precej višje, obenem tudi razno gibanje čutim visoko, od druge polovice tedna pa kar na lepem čutim brce in premike zelo nizko, celo nižje od brazgotine carskega reza. Ampak seveda je vse v mejah normale, le občutek je zelo neprijeten.

Kljub temu, da sem zaključila z antibiotiki, se zopet nekaj dogaja, kar pomeni da težava še ni povsem rešena, zato bom najbrž morala zopet poklicati in vprašati nekoga, ki ima s tega področja več znanja, kaj naj storim nekoga. Skrbi nimam veliko, ker mi je jasno, da moje telo zelo dobro skrbi za malo žabico. Kar pa je najbrž obenem tudi razlog, zakaj se me letos prime vsak virus in bolezen, ki pride mimo.

Nosečniški dnevnik 2: 25. teden nosečnosti

Masaža

V tem času je hrbet ženske konkretno obremenjen, izvedela pa sem, da tudi še kakšen drug del lahko povzroča težave, za katerega si same sploh mislile ne bi. No, pa ne samo me, tudi drugi lahko pri dobrem maserju ugotovijo, da imajo drugačne težave, kot se jim sprva zdi.

Moj dragi je letos pričel končno uspešno reševati svoje težave z bolečinami v zgornjem delu hrbta, vratu in posledičnimi migrenami in ker je imel z masažo tako dobro izkušnjo, me je ob vsakem tarnanju opomnil, naj grem z njim in pustim, da moje težave vsaj omili, če že ne reši nekdo, ki to obvlada. Končno sem klonila in tako sva se skupaj odpravila na masažo k Žigu v masažni studio Le Manual (najdete ga lahko v Trebnjem ali v Ljubljani).

Seveda je k moji odločitvi še dodatno prispevalo dejstvo, da bi se masirala na pravi mizi za nosečnice, torej bi po neverjetno dolgem času lahko udobno ležala na trebuhu. In tako se je začelo mojih 30 minut. Žiga me je opozoril, da ne bo šlo za božanje, ker to nima smisla, zato me je na trenutke mogoče rahlo bolelo, ampak občutek po sami masaži je bil fenomenalen. Zvečer in zjutraj je bilo vse skupaj še rahlo razboleno, še ne dva dni po masaži pa je več kot očitno, da mi je bilo to v pomoč, kar na lepem v ramenskem obroču ne čutim več napetosti, pa sploh nisem vedela, da je bila prej prisotna.

Nosečniški dnevnik 2: 25. teden nosečnosti

Nakupi

V mojem predalu je že dudica za našo princesko, ki jo je izbrala naša gospodična. Ampak ta dudica je ena najmanjših, kar jih je, tudi namenjena je dojenčkom, starim 0-2 meseca. Doma smo že imeli od prve punce držalo za dudo, ki pa ima plastično priponko seveda preveliko. Poskusila sem že nekaj drugih, ampak vse imajo preveliko luknjo. Tako sva poskusili z mojo punco še zadnjo možnost, ki mi je prišla na pamet in sva pogledali, kaj imajo v Milerju in Tia je izbrala držalo z lesenimi olraski v natur in roza barvi. Doma sem končno ugotovila, da je plastična priponka ravno prav velika. Tako priporočam vsem mamicam, ki bodo uporabljale dude MAM, da poleg kupijo še držalo za dudo Milerjeve znamke, da ne bodo ves čas hodile k umivalnikom.

Nosečniški dnevnik 2: 25. teden nosečnosti

Hormoni

Ja, ena od najbolj normalnih reči in krivec za vse vrste težav in še vedno hormoni nagajajo tudi na področju razpoloženja. Še malo pa se bom vnaprej opravičevala vsem po vrsti, preden se bom sploh začela z njimi pogovarjati.

Obenem pa povzročajo tudi, da me že marsikateri nedrček tišči, kaj šele bo.

Sem pa srečna, da je moj sladkor v redu in ne bo potrebna kakšna dieta ali kaj podobnega, ker že tako nikoli ne vem, kaj bi jedla.

Upam da nas čaka kar se da lep teden,
Nosečka Nina

Ocena:
[Skupaj: 3 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor