Nosečniški dnevnik 2: 22. teden nosečnosti

Nosečniški dnevnik 2: 22. teden nosečnosti

Teža: +3,7kg
Obseg: 85,5 cm

Punčka

Ta trenutek naj bi imela nekje okoli 430 g in merila dobrih 18,5 cm. V primerjavi je to približno toliko kot papaja. Je neverjetno aktivna, kar lahko čuti z roko že vsak in prav tako vidi, kadar med izvajanjem akrobacij opazuje trebušček. Res se zdi neverjetno, da tako majhna stvarca tako močno kaže svoj obstoj.

Ena od bolj zanimivih stvari je tudi, da je zelo odzivna. Spomnim se naše prve, ki je ni ravno veliko zmotilo, če smo jo premikali, preprosto se ni premaknila in to je bilo to. Tokrat pa jo, kadar se rine navzven, pobožam, malce pozdravim z nežnim dotikom in čez nekaj sekund dobim nazaj tako močan odziv, da se mi nasmeh riše čez cel obraz. Premika se, brca, obrača in vprašanje je, kaj še vse se dogaja v trebuščku tisti trenutek. Ob vsem pa sem se spomnila tudi, da je prva najmočneje brcala vedno, kadar je dal na trebušček roko očka in zaspal. Ob tem, ko je zaspal, je njegova roka postala nekoliko težja in jo očitno motila. Takoj ko sem ga zbudila, pa so se brce prenehale. Tokrat je brce čutil že večkrat.

Nosečniški dnevnik 2: 22. teden nosečnosti
Nosečniški dnevnik 2: 22. teden nosečnosti

Simptomi

Kaj več od klasičnih težav s križem in zgago ni. Opažam pa gostejše lase. Ko si z roko sežem skozi lasišče, je tam ogromno novih, dober centimeter dolgih las, kar me res izredno veseli, saj so trenutni v obupnem stanju, veliko jih je odpadlo, kar precej pa se zopet lomijo in konice so razcepljene. Še vedno iščem nekaj, kar bi mi pri tem pomagalo, ampak najbrž bo potrebno slej ko prej spet k frizerju.

Še pred prvo nosečnostjo sem večkrat zaznala neko čudno počutje, ki ga nisem znala razložiti. V času nosečnosti se je poslabšalo oziroma so bili stalno prisotni veliki skoki. Zgornji je skočil s 100 na 140 v roku parih minut in ob tem povzročal slabost in vrtoglavico. Visok pritisk do sedaj še ni bil prisoten, se pa je poslabšalo stanje z nizkim. Zbujam se z zgornjim 80-90 in spodnjim 45-50. To povzroča slabo počutje, občutek je, kot da nimam nobene energije, če bi predolgo stala, pa bi najbrž padla skupaj. Stanje se načeloma lahko izboljša s pomočjo določenih ukrepov (zdravila ni, kar sem ugotovila še pred to nosečnostjo), ki pa zaenkrat še ne kažejo velikega napredka. Absolutno pa moram vsako jutro spiti kavo, če želim čez dan priti kar se da brez težav.

Priprave

Tokrat so priprave počakale ob strani. Kupili smo sicer še nekaj bodijev na preklop z dolgimi rokavi, ker vedno več mamic poletnih otrok pravi, da so otroci kljub poletju v dolgih rokavih. Tako imamo pol kratkih in pol dolgih rokavov in bomo videli, kakšna bo situacija. Imela sem pripravljeno flaško Twistshake v modri barvi. Imela sem v mislih, da bo primerna za oba spola, zdaj pa me je z vsakim trenutkom bolj motila, zato sem raje kupila dve tommee tippee flaški (navada je železna srajca, pravijo, in moja prva je te flaške oboževala), ker sem zagledala kompletek roza flašk, sem seveda kupila točno te.

Starejša sestrica

Potiho si želim, da bi se ukvarjali le z enim pleničkarjem naenkrat. Kaj to pomeni? Akcija. Kahlice naša madam pač ne mara in se noče ukvarjati z njo, tako smo kupili pručko in nastavek in jo opominjamo nanju vsake toliko časa, mogoče pa bo le uspelo 🙂

Se beremo naslednji teden.

Nosečka Nina

Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor