Nosečniški dnevnik 2: 3D/4D ultrazvok v 27. tednu

Končno je prišel težko pričakovani 29. marec, ko smo imeli datum za ultrazvočni pregled v zdravstvenem centru Dravlje. Tega sem se res zelo veselila, ker gre za malce bolj poglobljeni ultrazvok. Ker nam na rednih pregledih načeloma pripadata le dva ultrazvoka, je prav odlično imeti še kakšnega samoplačniškega. Seveda ni poceni, a vendar sva ta pregled opravila že v prvi nosečnosti in edino pravilno se zdi, da gremo tudi tokrat.

In resnično nam ni prav nič žal. Videli smo vse in to zelo dobro. Obrazek je seveda gospodična precej pokrivala, tako kot ga je tudi njena sestrica. In ne le to, prav tako kot sestrica, je tudi tale gospodična obrnjena v desno, pred obrazkom se nahaja tudi ena nogica in seveda kraljuje na svoji mali ritki.

Glede na izmerjeno je mala za dober teden manjša, enake rezultate smo izmerili tudi na morfologiji. V primerjavi s prvo hčerko je razlika le ta, da je bila prva nekoliko bližje srednjim vrednostim, tale je pomaknjena nekoliko nižje, ampak vseeno v mejah normale. Težko primerjam izmerjene vrednosti, saj smo bili v prvi nosečnosti na pregledu pri 30 tednih in dveh dneh, tokrat pa pri 26 tednih in štirih dneh.

Meritve

Pogledali smo v njeno glavico, preverili srček, nogice, rokice, obrazek, mehur in na sploh vse. In vse izgleda prav super.

Srček utripa z 132 udarci, mala pa ima že približno nekje 830 g (če bo teža naraščala tako kot do sedaj, predvidevam, da bo precej lahka, seveda pa so tudi njene mere manjše).

Lega

Kot sem že omenila, je ta trenutek v enaki poziciji, kot je bila sestrica. Resnično dobivam počasi občutek, da bo tako tudi ostalo vse do konca nosečnosti in da me tokrat čaka napovedani carski rez. Zakaj? V primeru, da bi se mala obrnila na glavo, so mi vse možnosti odprte. Če bi bila tudi tokrat na riti, pa načeloma ne bi več govorili o drugih možnostih kot o carskem rezu. Seveda pa tudi sama v primeru, da bo sedela na riti, ne bi rada ponovno poskušala roditi naravno, saj me izkušnja s prvim porodom še vedno preganja in še enkrat nočem čez to.

Na splošno je bilo res super videti, kako mala tam notri uživa in obenem spremljati veliko sestrico, kako navdušeno gleda na ekran in se čudi srčnemu utripu. Če bi izbirala še enkrat, bi se spet odločila za ta ultrazvok.

Seveda pa prilagam tudi 4D ultrazvok male zaspanke, ki je načeloma ves čas zelo aktivna, tokrat pa je na pregledu bolj ali manj počivala.

Se slišimo kmalu ob zaključku 27. tedna.

Nosečka Nina

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor