Nosečniški dnevnik 2: 18. teden nosečnosti

Nosečniški dnevnik 2: 18. teden nosečnosti

Teža: 49,7kg
Obseg: 80,2cm

Ta teden se pa pri nas dogaja resnično vse. Od prvega do zadnjega. Praznovali smo hčerin drugi rojstni dan, iskali dežurne zobozdravnike in na koncu obležali.

Otroček je sedaj velik toliko kot povprečen sladki krompir ali francoski rogljiček (no, pa mi je rogljiček zadišal).

Zdravje

Ta trenutek tako slabo, da komaj gledam. Začelo se je že prejšnji petek, ko sem morala k dežurnemu zobozdravniku zaradi zobobola, ta mi je boleči zob odprl in mi dal vsa navodila za naprej, zaradi spleta okoliščin sem čas, ko bi lahko šla k osebni zobozdravnici, zamudila (hvala, nosečniška prebava), ampak ker je vse kazalo na to, da je zob v redu, sem se odločila mirno počakati ponedeljek. Petek popoldan pa je bil zopet zaznamovan z zobobolom. Bil je sicer blag, ampak opazila sem rahlo oteklino. Dežurne zobozdravnike sem vse zamudila, razen če bi čakala na Metelkovo do devete zvečer. Tako sem se odločila, da grem zjutraj k dežurni. Ta mi je spet zob sčistila in mislila sem, da je to vse do ponedeljka, ampak v nedeljo zjutraj sem se zbudila z oteklino na notranji strani dlesni, spet sem šla k dežurnemu, ki mi je zob ponovno sčistil, jutri pa bo skrajni čas, da grem k svoji zobozdravnici.

Ker pa seveda nikoli ne gre narobe le ena stvar, sem se že pred obiskom dežurnega danes počutila izredno slabo, doma nekaj malega odspala, zbudila pa sem se z hudim glavobolom, bolečim kašljem, utrujena, kot da že cel teden ne bi videla postelje, vročina pa očitno tudi ne bo zaostajala. Odlično, ne? Lahko kar ugibam, da je tudi na naša vrata potrkala gripa, saj ne da nismo gostoljubni, ampak, a je res nujno?

Simptomi

Pokonci me držijo akrobacije v trebuščku, očka jih pod roko lahko že dobro čuti in za ta čas se mi zdijo izredno močne. Kar v veselje mi je, da kljub mojemu slabemu stanju očitno otročku nič ne manjka. Trudim se, da bi zaužila čim več dobrega in to prenesla tudi naprej. Rahlo me boli tudi hrbet, ampak kdo ve, če ni to posledica bolezni.
Na fotografiji pa lahko tudi vidite, kako me pride moj mali zakladek pozdravit vsakič, kadar se uležem.
Dodajam pa še prikaz kako skozi tedne malčku ali malčici rastejo rokice, zanimivo, ne?

Fotografiranje

Odločila sva se, da dokler smo trije naredimo še eno družinsko fotografiranje v snegu in vmes dodamo tudi slikico s katero smo še tistim, ki niso vedeli sporočili, da bomo poleti štirje.

Naslednji teden upam da se vam javim s kakšno informacijo več, ta trenutek grem napasti novo skodelico zdravja, spijem nekaj čaja in padem v posteljo z upanjem, da bo zjutraj bolje.

Nosečniški dnevnik 2: 18. teden nosečnosti

Lepo se imejte in pazite nase,
Nosečka Nina

Ocena:
[Skupaj: 2 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor