Nosečniški dnevnik 2: 15. teden nosečnosti

Nosečniški dnevnik 2: 15. teden nosečnosti

Počutje

Hormoni tokrat delajo svoje predvsem na področju splošnega počutja. Nihanje razpoloženja je zelo očitno.

Mali sonček se je očitno s strani premaknil bolj proti sredini, če lahko verjamem temu kako lovim srčni utrip s pomočjo napravice angelsound.

Redno čutim premikanje v trebuščku. Vsaj vsak drugi dan ampak le ob določenih trenutkih. Kar je pravzaprav zelo prijetno, ko le takole občasno malček spomni nase.

Zobje

V tem tednu sem bila naročena tudi na čiščenje zobnega kamna v moji na novo izbrani zobozdravstveni ambulanti. Mislim, da je bil prenos zobarja z mojih v nove konce še edino, kar mi je ostalo. Stanje mojih zob je po prejšnji nosečnosti ostalo precej slabo, bil je skrajni čas, da se lotim zadeve tako, kot je treba, in za začetek smo očistili zobni kamen, ki preprečuje, da bi se stanje izboljšalo. Nekaj časa so predvsem dlesni rabile da so okrevale po čiščenju, zdaj pa se počutim odlično, ko vem da imam zobe lepo čiste. Zamenjala sem zobno krtačko za curaprox mehko (razliko čutiš v prvi sekundi) in zopet v rutino dodala ščetkice za čiščenje med zobmi. Vem, to bi moralo biti redno, ampak roko na srce, koliko nas je takih, ki teh dodatnih stvari ne uporablja redno? Bom rekla, da nas je v vsakem primeru preveč. Dekleta in ženske, ki se odločate za otročke, uredite si zobke, če jih še nimate urejenuh.

Nosečnost bo sigurno terjala svoj dolg na vaših zobeh. Veliko nosečnic pravi, da je to obdobje prvič v njihovo življenje prineslo vnete dlesni. Glede okusa zobne paste in slabosti v nosečnosti vam težko pomagam. To dvoje je lahko večkrat nezdružljivo. Mogoče si lahko pomagate tako, da očistite en lok, malo počakate, da se vam pomiri želodec in potem očistite še drugega. S pravim načinom čiščenja imate lahko oba loka čista zelo hitro, z nekaj vaje ga boste hitro osvojile.

Prebavne težave

Malce so se zopet oglasile prebavne težave. (skoraj bi zaradi njih odpovedala zobozdravnika)

Težko je usklajevati vse želje, ki nas preplavijo zaradi nosečnosti in posledice, ki jih zaporedje te hrane povzroča. Poskusiti se jim upreti? Včasih gre. Kaj pa takrat ko ne? Takrat mora biti na zalogi donat (ne zaradi zaprtja, na splošno pomaga uravnavati prebavo – če lahko, ga pijte kar ves čas).

Teža

Kilogrami: Sem na +1,5

Obseg trebuščka: 79,5 cm (nekaj malega napihnjenosti, v spodnjem delu pa se že vidi da gre za nekaj več kot le hrano 🙂 )

Seznam za dojenčka

Počasi se lotevam seznama na katerem bom zbrala vse kar moram za dojenčka še kupiti, vse kar že imam od hčerke in podobno. V tem mesecu bom tako bolj ali manj pregledala kaj vse potrebujemo, kaj smo mislili da potrebujemo prvič pa nismo potrebovali in kakšna je razlika med zimskim paketom oblačil za novorojenčka in poletnim.

Zaupam pa vam za začetek tole, oblačilca bom kupovala le v nevtralnih barvah. (Ker iskreno, tudi če oblečeš fantka od glavice do nogic v modro ali punčko v roza, bodo vsi še vedno spraševali, katerega spola je 🙂 )

Imejte lep teden,
Nina

Ocena:
[Skupaj: 2 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor