Nosečniški dnevnik 2: 21. teden nosečnosti

Obseg: 84,5cm (rastemo, ane?)
Teža: +3.5kg

Dojenček naj bi imel v tem času okvirno 17,5 cm in 360 g, na morfologiji smo izvedeli, da ima naša štručka pa dobrih 340 g. Velikost pa primerjamo lahko z korenčkom (za ljubitelje Igre prestolov, velikost se lahko primerja z velikostjo jajc zmajev Daenerys Targaryen, kaj pa to? 🙂 )

Nosečniški dnevnik 2: 21. teden nosečnosti

Zdravje

Z izjemo naše male, ki jo daje grozen kašelj, smo vsi prav super. Naj le tako ostane, ne?

Simptomi

Brce in celo premiki so že vidni na koži s prostim očesom, nogice brcajo in se premikajo v višini popka, kak centimeter ali dva nad njim pa se trenutno nahaja vrh maternice. Križ je kakšen dan glavni krivec za slabo voljo, kakšen dan pa, kot da ne bi bila noseča. Nekoliko bolj je suha koža po trebuščku in nogah, kar pomeni nekaj dodatnih minut za losion še pred spanjem, ne samo zjutraj.

Potrebščine za novorojenčka

V prvi predal previjalne mize je zašlo še nekaj drobnarije. Med vsemi pa zaenkrat omenim le nastavke za dojenje. Med prvim bivanjem v porodnišnici so se izkazali za nekaj najboljšega, kar na tem svetu obstaja. Poskusila sem več različnih in moram reči, da res na vsake prsi ustrezajo različni, meni so zelo ustrezali nastavki znamke MAM. Dva dni sva imele res ogromno težav z dojenjem. Potem pa nama je medicinski tehnik (ja, moškega sem prosila za pomoč, ker je bil pač takrat dežuren on, v bližini pa že celo dopoldne ni bilo nobene sestre, vsaj v času, ko sem imela punčko pri sebi), ki je takoj predlagal, da vzameva nastavke in poskusiva z njimi. Če me vprašate, zakaj nisem nanje pomislila sama, ne vem. In res je dojenje steklo prav lepo takoj v prvem poskusu. In tako so, kot sem najbrž že omenila, postali nastavki glavni del v torbi za porodnišnico in tudi že čakajo v predalu.

Nosečniški dnevnik 2: 21. teden nosečnosti

Otroška posteljica

Dobili pa smo že otroško posteljico. Mala princeska bo spala v obposteljni posteljici. Odločila sem se za posteljico znamke Baby bay in nekaj dni po odločitvi zasledila oglas za ravno takšno rabljeno posteljico z vzmetnico in zaščitno obrobo, ki je kot nalašč v rumeni barvi, tako kot večina sten v najini spalnici. Zakaj sem se odločila za to možnost? Preprosto zato, ker je bilo stalno vstajanje iz postelje za dojenje in polaganje nazaj v posteljico kar precej naporno po carskem rezu in je ponavadi hčerka potem vedno kar spala ob meni. Sicer poleg kakšne dodatne bolečine v hrbtu ni bilo drugih težav. Zdaj pa najina mala zelo rada pride okoli pete ure zjutraj k nama in seveda zavzame kar nekaj prostora, za dojenčka bi ga vsekakor zmanjkalo. Ko pa bo poleg najine postelje še poseben prostorček, kjer bo varno spala najina druga hčerkica,, pa ne bo nobenih skrbi kako zagotoviti prostor za dve mali zaspanki poleg naju.

Kje je spala prva hčerka? Takrat smo pripeljali košek, v katerem je spalo že kar nekaj otrok, prvi med njimi pa je bil moj oči, torej dedek moje hčerkice. Seveda sva v njem spala tudi midva z bratom, kar nekaj otrok pred nama in za nama. Z možem sva kupila nekaj bombaža z otroškim motivom medvedkov, ki ga je spretna šivilja, moževa teta, spremenila v oblekico za košek, baldahinček, prevleko za »povšterček« (kvadratni košček blaga za območje, kjer je glavica, da v primeru polivanja operem samo ta delček, ker dojenčki načeloma naj ne bi imeli vzglavnikov, ampak ležali na ravni podlagi) in za dekico. Res je izgledalo super, a vendar je odločitev tokrat pač drugačna. Bo pa košek imel svoj prostor pri babici, kadar bomo na obisku (babi Maja, saj se beremo, ane? No, zdaj veš.)

Sestrica

No, saj ste do sedaj že prebrali, da smo bili v četrtek na morfologiji, kajne? Kot sem tudi že zapisala, naš očka bo v manjšini, saj se nam poleti pridruži še ena deklica. Več novičk o mali žabici pa je v zapisu o morfologiji, zato le hitro kliknite na morfologijo in si preberite (čakajo pa vas tudi tri slikice male žabice).

Lepo se imejte do naslednjega tedna,

Nosečka Nina

Ocena:
[Skupaj: 2 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor