Seznam za novorojenčka

Poglej še ostale sezname:

Seznam za novorojenčka

Seznam za novorojenčka – hranjenje

2 flaški (večja in manjša)

Če že, bi kupila za začetek dve manjši, sploh kar se tiče plastičnih, ker sem jih potem na vsake toliko zamenjala. Na začetku nismo potrebovali večjih flašk, manjše pa so bolj priročne. Kasneje se je izkazalo, da so zelo priročne tudi posodice za umetno mleko in termovka, da lahko s seboj odnesete prekuhano toplo vodo za malčkov obrok. Tako sem kupila pa eno MAM ki punčki sploh ni odgovarjala, dokupila pa sem Tommee Tippee, ki pa jih je z veseljem uporabljala.

Kaj bom storila tokrat: Tokrat sem si kupila Twistshake flaško. Ja, samo eno. Če bo potrebno hranjenje bo za grob začetek to dovolj. Poleg tega pa ima predalček za doziranje mleka in se mi zdi super priročna. Če bo uporaba potrebna, bom lahko kasneje povedala o tem kaj več.

No, da me ne boste gledale čudno kaj v četrtem mesecu doma dela flaška, prejela sem jo za darilo, drugače bi jo sigurno kupila kasneje.

2 dudi

Zelo odvisno je od vsakega malčka če bo dudo sploh sprejel in kakšno. Vzela sem eno silikonsko chicco in en kompletek 0+ lateks mam dud. Do konca smo ostali na dudah MAM. V porodnišnici v Ljubljani je mala dobila avent prozorno dudiko s pokrovčkom, ki pa je ni marala kaj preveč.

Kaj bom storila tokrat: Tudi tokrat bom prej kupila dve MAM 0+ dudi. Kako bo šlo z njimi, pa bomo videli.

Trak za dudo

Obvezna oprema, ker duda ves čas pada po tleh in nimate vedno možnosti spiranja in podobno. Moja punca se je sicer namrdnila, da trakca ne bi uporabljala, zato sem se morala znajti drugače in na spletu našla priročen potovalni sterilizator za dude.

Kaj bom storila tokrat: Seveda, obvezno. Edino kar ima MAM trakce le v modri, zeleni ali roza barvi. Tukaj bom še malo eksperimentirala (malo za dušo pa lahko).

Grelec za stekleničke

Načeloma bi lahko uporabila le grelec vode in podobno. Kupila pa nisem ne enega ne drugega. Večinoma sem prakticirala tako, da sem prekuhala večjo količino vode, ki se je lepo ohladila in ko je bila mala lačna sem prekuhala tretjino potrebne vode za pripravo mleka, ostali dve tretjini pa sem dodala že ohlajeno prekuhano vodo. Tako je bila temperatura vedno odlična in takoj uporabna.

Kaj bom storila tokrat: Tudi tokrat ga ne bom kupovala. Če se bo slučajno kasneje dojenje prevesilo v večinsko hranjenje po flaški pa bom premislila o tem.

Prsna črpalka

Za začetek sem si omislila komplet za ročno črpanje Tommee Tippee v katerem je prsna črpalka, flaška in nekaj lončkov. In ga niti nisem menjala ker ni bilo tako zelo potrebno črpati. Enkrat sem si celo nakopala veliko težav, ko sem imela odvečno mleko in sem ga poskusila sčrpati, s tem pa sem količino še povečala in sledilo je marsikateri mamici znano stanje, mastitis.

Kaj bom storila tokrat: Tudi to bo počakalo. Če bo potrebno lahko še vedno možu natančno razložim kaj potrebujem in bo skočil v trgovino, ampak glede na izkušnje mislim, da se znam temu zdaj izogniti.

Nedrčki/majice za dojenje

Če jih boste kupovale prej, vzemite številko večje. Sama sem obvezno rabila vsaj 2 nedrčka za takrat ko sva bili od doma in štiri majčke, ki sem jih stalno nosila doma. Obstajajo še druga oblačila primerna za dojenje, malo se razglejte in premislite kakšne so vaše potrebe.

Kaj bom storila tokrat: Kupila jih bom bolj proti koncu, če prej ne najdem kakšne res ugodne možnosti. Če bo šlo po načrtu pa si proti koncu kupim 4 majčke in modrčke iz H&M.

Termo torba za flaško

Načeloma mi niti ni prišla prav, ker sem toplo vodo nosila s seboj v termovki.

Kaj bom storila tokrat: Imam jo doma. Koliko bo v uporabi pa ne bi vedela, ugibam da ne kaj veliko.

Nadomestno mleko

Lahko kupite škatlo in jo imate pripravljeno doma. To sploh ni neumna poteza. Če pa zaupate boljšim polovicam pa počakajte kako se bo situacija odvijala v porodnišnici in potem možu naročite da bo skočil ponj če menite, da ga boste doma potrebovali.

Kaj bom storila tokrat: Bo mož skočil iskat, če bo potrebno, tako kot smo to storili pri prvi.

Poglej še ostale sezname:

Ocena:
[Skupaj: 22 povprečno: 4.6]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor