Seznam za novorojenčka

Poglej še ostale sezname:

Seznam za novorojenčka

Seznam za novorojenčka – obvezni dodatki

Banjica s stojalom

Nekateri raje sedijo na tleh med kopanjem, drugim je stanje ob banjici bolj priročno, spet je veliko odvisno od prostorske ureditve. Če lahko banjico postavite v bližino previjalne mize vam bo to močno olajšalo delo in zmanjšalo možnosti, da se malček prehladi. Mi smo uporabljali banjico na stojalu Bebe Jou, na vsake toliko pa smo poskusili tudi vedro Tummy tub, v njem se otrok počuti prav tako kot bi bil spet na varnem v trebuščku, v začetku je naša mala v njem res uživala in se popolnoma sprostila.

Kaj bom storila tokrat: Našo banjico smo prodali, imamo še eno večjo, ki pa se mi ne zdi priročna za novorojenčka. Zelo uporabna se mi zdi Aquascale ampak denarnica bi pa ob tem kar malo zajokala. Sigurno si tudi tokrat za začetek priskrbimo Tummy tub.

Brisačka

Potrebovali boste plašček ali brisačko z robom za glavico, da se otroček ob prenašanju ne bo prehladil. Prav tako pa so zelo priročne tudi brisačke s katerimi otročka umivamo v banjici.

Kaj bom storila tokrat: Moja punca bo končno dobila svoj prvi kopalni plašček, njene brisčke z robom za glavico pa bodo prišle v nove roke. Imam celo tri ker smo dve dobili za darilo, to je pa kar že luksuz.

Milo

Za začetek zdravstvo priporoča uporabo trdega mila. Namilite ga na roke ali brisačko in greste z njo nežno preko telesa, kasneje ko koža ne bo več tako občutljiva lahko uporabite kaj drugega.

Kaj bom storila tokrat: Trdo milo tudi tokrat kupim isto, Bubchen. Poleg pa bom kupila še olje, ki se ga zmeša v vodo za kopanje, tega bomo uporabljali na vsake toliko, da ohranimo nežno kožico.

Škarjice za nohtke

Na začetku so otroški nohti precej ostri in dolgi in nevarno je, da se otrok z njimi poškoduje, z navadnimi škarjicami se jih ne smete lotiti da ga ne poškodujete, zato si priskrbite posebne škarjice za male nohtke.

Kaj bom storila tokrat: Prvič sem kupila zelo slabe, zato grem tokrat na lov za boljšimi. Mogoče kar kakšen komplet znamke Beaba.

Aspirator

Čiščenje tako malega noska je lahko zelo zapleteno. Nekateri uporabljajo le fiziološko in v svaljke zavito vatko, zelo uporabni pa so tudi aspiratorji. Nekaterim so bolj všeč tisti, ki jih uporabiš v kombinaciji s sesalcem, za začetek pa sem sama raje uporabljala Chicco aspirator, ki se uporablja z usti. Kapnila nekaj fiziološke v vsako nosnico, malce pustila in nato posesala ven. Sploh pozimi je to izrednega pomena saj otrok ne bo mogel normalno dihati ali jesti ko bo nosek prepoln.

Kaj bom storila tokrat: Seveda isto. Za začetek Chicco nosni aspirator, kasneje pa baby vac pri katerem vam pomaga sesalec.

Termometer

Na voljo so razne oblike in vrste. In po mojih izkušnjah ima vsaka mamica različnega favorita. Sama sem uporabljala Brown ušesnega, ki v nekaj sekundah odčita temperaturo, kasneje sem šele v trgovinah zasledila Tosamine to.to toplomere v obliki obližev. Sprva sem bila skeptična, potem pa sem jih z veseljem uporabljala ker so temperaturo izmerili točno in brez vznemirjanja malega pajacka. Med previjanjem sem ga nalepila, če se mi temperatura ni zdela primerna in stvar je bila rešena.

Kaj bom storila tokrat: Brown še vedno deluje. Včasih mogoče malce zataji ampak v glavnem bomo uporabljali to.to obliže za merjenje temperature, upam pa da bo poleti to manj potrebno kot je bilo pozimi.

Poglej še ostale sezname:

Ocena:
[Skupaj: 22 povprečno: 4.6]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor