Seznam za novorojenčka

Poglej še ostale sezname:

Seznam za novorojenčka

Seznam za novorojenčka – pripomočki in sobica

Elektronska varuška

Obvezna oprema. To mi je bilo jasno še preden sem rodila. Kupila sem si takšno, ki ima poleg zvoka še video prenos. Lahko je ugasnjena in nastavljena na funkcijo alarma, kar pomeni, da v primeru da se otrok veliko premika (zaznano s senzorjem gibanja) ali začne jokati piska in se prižge. Poleg tega pa mi je prišla prav ko sem medtem ko je mala spala skočila pod tuš. Tako sem bila bolj sigurna, da je z njo vse vredu tudi ko nisem poleg nje.

Kaj bom storila tokrat: Je že doma in je med prvimi našla svoj prostor na kupčku »za dojenčka«.

Igralna podloga/center

Zaljubila sem se v Tiny love princess igralno podlogo, ki ima kar nekaj zanimivih všitkov (od piskanja, do šumenja in ogledala in tako naprej) ima dva loka, ob straneh pa se jo lahko dvigne, da otroku ne piha, če ga imate na tleh.

Kaj bom storila tokrat: Si jih še ogledujem. Prejšnja je bila sicer primerna ampak sem se odločila da se bom s tem ukvarjala po porodu.

Ležanik/gugalnik

Prvič nisem bila pozorna na drugo kot le na vizualno podobno in prepričal me je topel ležanik v obliki medvedka (Hauck) ni imel nobene funkcije zibanja ali tresenja ali česarkoli. Lahko si le spremenil naklon in kasneje odstranil nastavek za novorojenčka. Za mojo punco je bil odličen.

Kaj bom storila tokrat: Tokrat me vedno bolj mikajo počivalniki znamke 4moms. Niso ravno med cenejšimi ampak se mi zadeva zdi super uporabna če pomislim kako zelo rada se je zibala tudi prva.

Viseče igračke

Ne vem zakaj ampak ko sem pomislila na zabavo za malčka, mi je v misli najprej prišla cela paleta visečih igračk. Kupila sem ji Tiny love princess visečo igračko metuljčka, ki se je tresel ko si povlekel vrvico in njegova krila so ob dotiku šumela.

Kaj bom storila tokrat: Ker sem prejšnjo zaradi prenašanja izgubila, bo tokrat otroček imel eno za lupinico in eno za voziček.

Grizalo

Kljub temu, da je prvi zobek dobila šele malce pred prvim letom starosti, je grizalo uporabljala že prej, na začetku sem ga držala jaz, ker je v nasprotnem primeru v naročju žulila mojo roko. To se je dogajalo že zelo zgodaj, okoli tretjega meseca starosti.

Kaj bom storila tokrat: Kupila ga bom potem, ko bo potrebno. Navdušenje mamic nad žirafo Sophie še kar narašča. Mogoče pa se zanjo odločim tudi sama.

Nočna lučka

Ker se malček sigurno zbuja tudi ponoči, je super imeti neko blago lučko, ki vaju ne bo motila med nočnim vstajanjem. Sama sem imela na nočni omarici res blago lučko na dotik, s prvim dotikom  sem jo prižgala in je bila res zelo blaga.

Kaj bom storila tokrat: Prejšnja še vedno deluje zato druge ne potrebujem.

Mehka igrača

To naj bi otroček imel v posteljici ampak zelo dolgo bo trajalo, da bo opazil kakšno igračko v svoji bližini preden bo zaspal, zato se mi to ni zdelo preveč potrebno.

Kaj bom storila tokrat: Moja punca ima ogromno malih mehkih igračk. Tako bom samo nekaj primernih zelo dobro oprala in pripravila za dojenčka.

Posteljica

Pomembno je premisliti prostorsko in podobno kaj vam bo najbolj prišlo prav. Moja je na začetku spala v košku, nismo ga veliko uporabljali saj je zaradi dojenja ogromno noči prespala pri meni, pri dobrih štirih mesecih pa je šla že v otroško posteljico z ograjico (Lip Poljčane, 120×60).

Kaj bom storila tokrat: Tokrat me izredno mika obposteljna posteljica. Vem da je vsak otrok drugačen, ampak če bi jo imela pri prvi, bi si prihranila kar nekaj bolečin in slabo prespanih noči. In vedno bolj se mi zdi, da bom tokrat izbrala ravno to.

Vzmetnica

Ker smo posteljico dobili skupaj z vzmetnico se nisem kaj veliko ukvarjala s tem.

Kaj bom storila tokrat: Če bomo začeli z obposteljno posteljico bomo tako ali tako vzmetnico kupili novo. Ko pa bo pri nekaj mesecih tudi ta otroček svoj prostor našel v otroški posteljici pa dobi novo vzmetnico, ki jo bomo kupili pri optimu. Ko sva kupovala vzmetnice za najino posteljo sva poskusila vse živo kar je na voljo in vedno znova sva se vračala k Optimu. Še vedno sva nad njim navdušena in tudi najina hči ga ima na svoji mladinski postelji.

Odeja

Lahka in mala odejica bo več kot dovolj za pokrivanje vašega malčka. Kupite pa lahko tudi komplete odejic in vzglavnikov (otrok ne potrebuje vzglavnika, obstajajo pa takšni minimalni, ki pridejo prav v primeru da malček poliva, da ni potrebno preoblačiti vse posteljnine.

Kaj bom storila tokrat: Komplet imamo še od prve in ga bomo uporabljali tudi tokrat

Posteljnina

Obvezno dva kompleta, obrobo za posteljico in nepremočljivo podlogo. Za košek smo kupili bombažno blago in posteljnino naredili po meri, za posteljico pa smo jo kupili preko spleta. Dobite jih že na ogromno spletnih straneh v raznih barvah in vzorčkih. Če pa vam je všeč in menite da vam bo prišel prav pa seveda kupite še stojalo in baldahinček.

Kaj bom storila tokrat: Tokrat bomo kupili nove kompletke.

Poglej še ostale sezname:

Ocena:
[Skupaj: 22 povprečno: 4.6]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor