Seznam za novorojenčka

Poglej še ostale sezname:

Seznam za novorojenčka

Seznam za novorojenčka – ne pozabi

Tukaj pa je še tisto kar sem prvič kupovala na hitro tik pred porodom, ker sem seveda na te stvari pozabila ali ponje pošiljala moje bližnje.

Kengurujček

Kupila sem cybexov i.go ki se je za majhno mamico izkazal za slabo izbiro, medtem ko ga je mož vedno uporabljal brez problemov.

Kaj bom storila tokrat: Tokrat se bom odločila za eno izmed Ergo nosilk.

Nastavki za dojenje

NUJNO. Ker bradavice niso vajene dojenja vam bodo nastavki v ogromno pomoč. Če jih ne bi imela s seboj v porodnišnici bi morala mala ostati za ta čas na nadomestku. Tako pa sva z malimi MAM nastavki kar hitro dojenje spravili na najin dnevni red. Svetoval mi jih je celo medicinski tehnik, ki mi je bil pripravljen priskočiti na pomoč ker nama nikakor ni šlo.

Kaj bom storila tokrat: Obvezno jih bom kupila poleg pleničk in ostalih higienskih pripomočkov za novorojenčka.

Olje za kožo

Nežno olje bo pomagalo da se kožica ne bo vnela na pregibih (pod pazduho, komolci, kolenčka, pod vratom).

Kaj bom storila tokrat: Mandljevo olje za kopel bo tudi tokrat v našem predalu, da bo tudi ta dojenček imel tako lepo kožo kot hčerka.

Fiziološka raztopina

Kako sem lahko na to na svojem seznamu pozabila sploh ne vem, ampak se je zgodilo. Na začetku sem kupila škatlo Nivea fiziološke v kapsulah.

Kaj bom storila tokrat: Tudi tokrat za začetek ena škatla Nivea fiziološke v ampulah, poleg pa šprico tonimer za vsak slučaj če se nam nosek zabaše.

Set za nego popka

Ne le za popek. Kar se nahaja v tem setu bo prišlo prav tudi pri kateri drugi nalogi, ne le pri popku. Popek pa je tako ali tako delikatna zadeva na začetku.

Kaj bom storila tokrat: Obvezna oprema.

Vatka

Ker sem imela v mislih vlažilne robčke mi je to še lažje pobegnilo s prvotnega seznama. Prav bo prišla pri umivanju, pri čiščenju noska, pri umivanju oči, ritke in tako naprej.

Kaj bom storila tokrat: Tokrat je ne bom pozabila.

Vložki VIR80 in mrežaste hlačke ter blazinice za bradavice

Ah, ti preljubi dnevi po porodu. Seveda nekaj dobite tudi v porodnišnici ampak če imate svoje pri roki, je prav enostavno. Poleg tega pa vas bo gospa čišča motila še nekaj časa ko boste doma, zato si kar naredite nekaj zaloge. Blazinice za bradavice pa bodo prišle prav ko pridejo navali mleka in se bo to kar samo od sebe odločilo zmočiti vašo majico.

Kaj bom storila tokrat: Prvič sem jih kupila preveč in paketke poklonila naprej mamicam, ki so jih potrebovale, tokrat bom najbrž kupila po dva paketka vsakih.

Bepanthen »roza«

V lekarni pravijo da se mu ne reče več tako ampak še vedno vedo kaj potrebujete, zato mu lahko rečete kar tako. To je oblika bepanthena, ki ga lahko uporabljate pri dojenčkih in pa seveda na vaših bradavicah (verjemite, prišel vam bo prav) obstajajo sicer tudi druge stvari, ki naj bi bradavicam pomagale ampak niso priročne za vse, drugi geli so me tako pekli, da sem jih takoj obrisala, komprese prav tako niso bile nič kaj primerne.

Kaj bom storila tokrat: Nekaj ga imamo še doma in ravno v teh dveh letih ga bomo do konca porabili.

Koš za plenice

Najprej sem mislila, da tega ne potrebujem. Kasneje, ko počasi pleničke dobivajo vonj in se nikomur ne da nesti zadeve v kanto vsak dan pa vam pride še kako prav.

Kaj bom storila tokrat: Imam še od prve Tommee Tippee koš. Dobro je da se ga vsake toliko spere.

Poglej še ostale sezname:

Ocena:
[Skupaj: 22 povprečno: 4.6]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor