Kako otroku uničiti življenje

Želite otroku uničiti življenje? To zlahka storite, če sledite spodnji navodilom. Verjemite, uspelo vam bo prej, kot si lahko mislite.

Kako otroku uničiti življenje

1. Dajte otroku vse, kar si zaželi. Ne odrecite mu tistega, kar ga naredi srečnega. Naučite ga, da imajo stvari in denar veliko vrednost.

2. Oblačite otroka v znane modne znamke, ne glede na ceno. Pokažite mu, da je zunanji izgled najpomembnejši.

3. Postavite otrokove potrebe pred partnerjeve. Če otrok joče, takoj stecite do njega. Če vas v čem prekine, mu namenite polno pozornost.

4. Otroka čez dan zabavajte. Če se želi igrati čajanko, svoje načrte odložite na stran. Če želi še stotič gledati svojo priljubljeno risanko, pozabite na idejo, da bi šli na sprehod in bili malo na soncu.

5. Jedilnik načrtujte v skladu z otrokovimi željami Noben otrok ne bi smel jesti hrane, ki mu ni všeč. Če si slučajno zaželite pojesti kaj drugega kot mesne makarone ali palačinke z marmelado, si lahko pripravite svoj obrok, a priprava hrane za otroka pri tem ne sme trpeti.

6. Otroka vpišite na vse dodatke dejavnosti, na katere želi iti, tudi če to pomeni, da se boste morali odreči svojim rednim popoldanskim aktivnostim. Ne poskušajte se skupaj zbrati za jedilno mizo. Lahko pa samo hodi na popoldanski nogomet, tam resnično ne sme manjkati.

7. Ne poskušajte ga vzgajati, ko se neprimerno vede. Vsak bi se moral naučiti izražati na svoj lastni način. Če otrok nekaj zahteva, odobravajte njegov trud. Tako vsaj veste, da vaš otrok ne bo lahko premagljiv slabič.

8. Ne sekirajte se, če se vaš otrok pretepa z otroki iz soseščine ali jih celo tiranizira. Življenje ni pošteno, vedno mora nekdo biti poraženec. Tako se bo vaš otrok vsaj naučil, kako se v mladosti preriniti na vrh.

9. Ko je vaš otrok v nesoglasju z učiteljem, se vedno postavite na otrokovo stran. Ne odzovite se, ko vas učitelj vabi na pogovor o otrokovih težavah. Učitelj se bo želel pogovoriti o disciplinskih ukrepih, kar pa lahko samo rani otrokova čustva.

Tricia Goyer

Ocena:
[Skupaj: 18 povprečno: 4.6]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor