Sedem stvari, ki jih počnejo dobri trenerji in vodje

V današnjem času je veliko trenerjev in vodij, ki delujejo iz dneva v dan brez kakršnihkoli ambicij in na vaše otroke mislijo le na treningu. Le redki so tisti, ki se dejansko za vašega otroka potrudijo tako da jim nudijo nasvete in jih pravilno usmerjajo na življenjski poti in ne samo športni. Dobrega vodjo in trenerja boste prepoznali po naslednjih lastnosti:

Sedem stvari, ki jih počnejo dobri trenerji in vodje

Poslušajo bolje

Dobri trenerji in vodje vedo, kako dobro poslušati. Razumejo, da bodo na tak način prišli do boljših odgovorov, rešitev in odločitev za njihove športnike ali skupine.

So bolj prilagodljivi

Dobri trenerji so kot kameleoni. So se sposobni prilagoditi svojemu okolju. So zelo dobri pri odločanju in iskanju rešitev za probleme. Prav tako so odlični pri prilagajanju na različne osebnosti svojih športnih varovancev in ekip.

So vzgled

Zelo pomembno je, da se kot trener zavedate, da morete biti sami odgovorni, preden to zahtevate od drugih. Na primer, če zahtevate od svojih igralcev, da so točni na igrišču, potem morate prav tako vi biti točni.

V prav vsak dan vnašajo

Napor in energijo. Ko imaš te dve stvari ugotoviš, da so stvari lažje in si še bolj uspešen trener ali vodja.

Skrbijo za več stvari

Vsak človek hrepeni po tem, da se počuti ljubljenega in da nekdo poskrbi za njega. Pomembno je, da kot trener ali vodja poskrbiš, da se vaši varovanci ali stranke počutijo nekaj posebnega in da skrbiš za njih na najboljši možni način.

So preprosti

Nikoli ne komplicirajo in zapletajo stvari. Pomembno je, da govorijo kratko in jedrnato. Pomembno je, da varovancem ne razlagajo v tistem trenutku stvari, ki za njega niso pomembne, povejo samo tisto kar mu res želijo povedat in to na najlažji način, saj bo on tako razumel bolje ter se bo s tem dvignila tudi produktivnost in rezultati.

Kažejo zaupanje

Dobra energija in pozitiven odnos pomaga graditi zaupanje. Pomembno za dobre trenerje in vodje je, da morajo imeti razvite močne vrednote in prepričanja v svoje sposobnosti, pri tem pa ne smejo biti arogantni in domišljavi. Nihče ne bo sledil nekomu, ki ne verjame vase.

Tenis OXI

Tenis OXI

Naša teniška šola OXI je s svojim delovanjem prisotna na Pragerskem, Črešnjevcu, Vrholah, v Zgornji Kungoti in v Mariboru.

Za teniško pripravo posameznika skrbijo trenerji, ki so odlični poznavalci tenisa in športnega razvoja posameznika, pri našem delu pa nam pomagajo tudi zunanji strokovni sodelavci, katerih znanje obsega vse od priprave, preventive in prehrane športnika.

Več o nas preberite na naši spletni strani.
Tenis OXI
Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Tenis OXI

Naša teniška šola OXI je s svojim delovanjem prisotna na Pragerskem, Črešnjevcu, Vrholah, v Zgornji Kungoti in v Mariboru. Za teniško pripravo posameznika skrbijo trenerji, ki so odlični poznavalci tenisa in športnega razvoja posameznika, pri našem delu pa nam pomagajo tudi zunanji strokovni sodelavci, katerih znanje obsega vse od priprave, preventive in prehrane športnika. Več o nas preberite na naši spletni strani.

Dodaj odgovor