Knjiga: 5 razlogov, zaradi katerih se otroci neprimerno obnašajo

Pred nekaj meseci se mi je porodila želja, da bi napisala knjigo o pozitivnem starševstvu. Srečna sem, da se mi je uresničila želja, saj sem uspela uspela izdati knjigo z naslovom 5 razlogov, zaradi katerih se otroci neprimerno obnašajo.

Knjiga: 5 razlogov, zaradi katerih se otroci neprimerno obnašajo

Še nekaj besed o tem, zakaj sem se lotila pisanja knjige.

Ko so moji otroci bili še majhni, sem ugotovila, da je vzgoja otrok zelo zahtevna naloga. Začela sem se zavedati, da potrebujem več podpore in pomoči v vzgoji. Spomnim se, da sem bila velikokrat prestrašena in spraševala sem se, če smo edini, ki se nam to dogaja. Razmišljala sem, če je že zdaj tako težko vzgajati, kaj šele bo v najstniški dobi! Nisem vedela, kako pomagati otrokom, ko se prepirajo, imajo izpade trme, ko nočejo pospraviti svojih igrač itn. Spraševati sem se začela, kje se lahko naučim uspešnega starševstva, kako prav ravnati z otroki in vzgajati z manj stresa. Hitro sem spoznala, da so stare metode neučinkovite, ne pomagajo in da v starševstvu ne uživam.

Nato sem, pred več kot sedmimi leti, začela hoditi na tečaje in se dodatno izobraževati na področju pozitivne vzgoje in starševstva. Imela sem srečo, da sem se povezala z mednarodnimi avtorji, predavatelji in trenerji za zavestno in pozitivno starševstvo, ki me pri mojem delu zelo podpirajo. Še danes se na tem področju nenehno izobražujem. Pridobila sem si posebno znanje, s katerim sem si zelo pomagala pri vzgoji in čutim, da sem danes postala starš, kot sem vedno želela.

Nad vsem tem posebnim znanjem sem bila zelo navdušena, zato sem se odločila, da ga bom delila s starši in z vsemi, ki jih zanima vzgoja otrok. Začela sem izvajati delavnice, svetovanja, in številni starši, ki so končali moja izobraževanja pravijo, da je v njihovih družinah manj stresa ali pa je celo povsem izginil.

Danes sem prepričana, da si otroci želijo sodelovati s starši in biti bolj poslušni, a le če starši uporabimo učinkovitejše pristope.

Če se tudi vam dogaja, da:

  • vas jezi in frustrira, ker se vaš otrok obnaša drugače kot si želite,
  • čutite nemoč, ko se vaš otrok jezi, ima izpade trme, je zaskrbljen, sramežljiv in prestrašen,
  • imate težave, ker se vaš otrok ne želi odpraviti v vrtec ali šolo,
  • imate težave, ker vaš otrok odklanja pospravljanje, učenje in delanje domačih nalog,
  • imate težave z nenehnimi prepiri med sorojenci,
  • ste zaskrbljeni in imate občutek krivde, ker vas okolica obtožuje, da ste preveč popustljivi in da ste starš, ki preveč komplicira,
  • naredite za otroka več, kot bi želeli, a ne veste kako drugače ravnati,
  • se zaradi kaznovanja, groženj, nenehnih borb in prepirov z vašim otrokom počutite utrujeni…

potem je ta knjiga prava za vas. S posebnim znanjem in učinkovitejšimi pristopi vam bo pomagala spremeniti vašo mučno in stresno vzgojo v bolj lahkotno, z več topline in sodelovanja.

Kako do knjige? za 19,00 € jo lahko naročite pri avtorici.
Ocena:
[Skupaj: 3 povprečno: 4.7]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor