Naredimo božično novoletne okraske skupaj z otroki

Ni ga bolj čarobnega meseca kot je prav december, saj je povsod praznično okrašeno, čarobno razsvetljeno, december je enostavno najbolj pravljičen mesec v letu. Naj otroci začutijo, da so tudi sami pripomogli k tej čarobnosti. Skupaj z vami naj doma pričarajo magično vzdušje tako, da ga pomagajo narediti. Brez vas seveda ne bo šlo, zato hitro v akcijo.

naredimo božično novoletne okraske skupaj z otroki

3D snežinke iz papirja

Potrebujete papir, škarje, svinčnik, spenjač, ravnilo, lepilo in radirko. Pozorno sledite navodilom in zagotovo boste naredili čudovito snežinko iz papirja. Otroci bodo navdušeni. Za mlajše otroke je morda ta del prezahteven, ampak vseeno jih lahko vključite. Naj vam podajajo rekvizite, ki jih potrebujete, vam kaj pridržijo ali kaj drugega. Uživajte.

Čudovite večbarvne papirnate snežinke

Potrebujete škarje, spenjač, majhne elastike, 2 A4 papirja ali 2 barvna papirja, svinčnik. Pregibajte papir kot harmoniko približno 2,5 cm na široko. Robovi na obeh koncih naj bodo obrnjeni v isto smer. To ponovite še z drugim listom. Zdaj narišite vzorec. Primite list, kot je prikazano in se prepričajte, da je odprt rob na vrhu. Začnite risati vzorec od zaprtega roba, kot je prikazano. Izrežite vzorec. Zdaj prepognite list na pol. Držite na mestu in sledite vzorcu, kot je prikazano. Vzorec prilagodite tako, da se bo črta začele iz kota. Dobro držite gube papirja skupaj in začnite rezati vzorec od spodnjega roba, kot je prikazano. Vzemite drugo “harmoniko” in položite narejeni vzorec na vrh, kot prikazuje slika. Močno držite in narišite vzorec še na spodnjem papirju. Izrežite vzorec. Prepognite na polovico in dobro stisnite. Postavite jih tako, kot prikazuje video. Z elastiko jih pritrdite skupaj na sredini. Vzemite spenjač in previdno spnite dele vzorca čimbolj na robovih. Spnite vse štiri robove. Tako, vaša čudovita snežna dekoracija je končana. Uživajte!

Sneženi možje

Tukaj bo pomoč otroka še kako dobrodošla. Užival bo v vsakem koraku in verjemite, ko bo sneženi mož končan, bo navdušen.

Potrebujemo bele (tenis) nogavice, riž za polnjenje, škarje, lepilo za pritrditev kape, trakove in gumbe, elastike, rdeče blago za šal in za trak na kapi, barvne bucike za oči in nos, majhno pentljico za na kapo, dva gumba in svetle bleščice za sneg, ki jih na koncu potresemo na našega snežaka.  Tako. Naš prekrasni sneženi možiček je končan. Uživajte!

Še en prekrasen snežak za božič in novo leto

Če se vam kje valja nekaj balonov, kolut vrvice, tuba lepila in še nekaj drugih dodatkov, lahko ustvarite tega krasnega snežaka. Vaši otroci bodo uživali pri ustvarjanju. Verjamemo, da se bodo zabavali ob pokanju balonov..

Obesek za božično-novoletno jelko – snežinka

Ta preprost obesek za drevesce lahko naredijo tudi vaši otroci. Potrebujete palčke od sladolednih lučk, modro barvo, gumbe, škarje, lepilo in čopič. Najprej pobarvajte palčke z vseh strani. Uporabite lepilo in škarje in sestavite snežinko kot prikazuje video. Snežinko okrasite z različnimi gumbi. Na koncu pritrdite vrvico in obesek je končan. Preprosto, a ne.

Ideje za čarobne božične okraske

Tisti bolj spretni, ki vam ustvarjanje ni tuje, boste v tem posnetku našli ogromno simpatičnih idej. Poskusite, zadovoljstvo ob končnem izdelku bo neprecenljivo.

Novoletna smrečica iz papirja

Vse, kar potrebujemo, sta zeleni papir in  škarje. Natančno sledimo prikazanim navodilom in naredili boste najlepšo smrečico iz papirja, ki je nastala izpod vaših rok.

 

Ocena:
[Skupaj: 4 povprečno: 4.3]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor