Vrtec Britanske mednarodne šole v Ljubljani

Vrtec Britanske mednarodne šole v Ljubljani

Britanska mednarodna šola v Ljubljani ponuja tradicionalno britansko izobraževanje, ki temelji na individualnem pristopu k učenju, kar vsakemu otroku omogoča dosego njegovega polnega potenciala. Poučevanje poteka po angleškem nacionalnem učnem načrtu, šolo obiskujejo otroci med 2. in 18. letom starosti. Poleg individualnega pristopa so učenci deležni pristne mednarodne izkušnje, saj šolo obiskujejo otroci iz več kot 40 različnih držav. Vsi učni predmeti, z izjemo tujih jezikov, se poučujejo v angleščini.

Osnovnošolski program se začne pri petih letih in nadaljuje v srednješolskega, tako da otroci našo šolo zaključijo ob polnoletnosti, pripravljeni na vstop na Univerze po vsem svetu.

Šola vključuje tudi vrtec, za otroke od drugega leta naprej. Posebnost našega vrtca je pester program, ki poteka v angleškem jeziku, naše vzgojiteljice z znanjem slovenskega jezika omogočajo sproščeno komunikacijo s slovenskimi starši, slovenskim otrokom pa zagotavljajo občutek varnosti in pripadnosti, kar je v uvajalnem obdobju še kako pomembno.

Prostori vrtca so topli, prijetni in svetli. Igralnice in zunanje igrišče otrokom nudijo prostor za nemoteno ustvarjalno učenje in gibanje.

Filozofija poučevanja je, da v otroku vedno iščemo dobro, to prepoznamo, negujemo in vzpodbujamo. Otroci iz različnih kultur v vrtcu spontano razvijajo pristen čut do drugačnosti, raznolikosti in spoštovanja do odraslih in otrok.

Naš učni program temelji na Britanskem nacionalnem učnem načrtu Early Years Foundation Stage, ki je zelo stimulativen in podkrepljen s tematskim pristopom ter t.i. free-flow učenjem.

Temelji na dognanih potrebah otrok, zanimanjih in stopnjah razvoja. Razdeljen je na sedem učnih področij, med katerimi trem področjem namenjamo še posebno veliko pozornosti. To so osebni, socialni in emocionalni razvoj, gibanje ter jezik. Ta tri področja so še posebej ključna za spodbujanje radovednosti ter za utrditev otrokove sposobnosti učenja, oblikovanja odnosov in doseganja potencialov.

Letno se tako sprehodimo skozi sedem različnih tem, ki dopolnjujejo in nadgrajujejo matematične vsebine ter učenje branja in pisanja. Otroci osvajajo nova znanja skozi skupinske aktivnosti ter spontano domišljijsko igro. Nadgradnja učnih tematik so tudi dnevni izleti.

Zadnje leto v vrtcu se otroci vsakodnevno učijo branja in pisanja s pomočjo zabavnega in poučnega programa Jolly Phonics. Skozi razumevanje zvoka in fonetike, ki ju ponotranjijo skozi igro, ples in glasbo, na prijeten način spoznavajo glasove in črke angleške abecede ter do konca šolskega leta osvojijo vseh 42 glasov angleškega jezika ter berejo zahtevnostno primerna besedila. Vzporedno z branjem se učijo tudi pravilnega zapisa črk. Nekaj časa je vsakodnevno namenjenega tudi spoznavanju osnov matematike.

Otroci tako ob koncu predšolske dobe že štejejo, poznajo osnovne računske operacije, spoznajo like in telesa, ki nas obdajajo, se seznanijo s časom, imajo možnost igre z denarjem in podobno.

Posebnost našega vrtca, kar se nadaljuje tudi v višjih razredih, je sodelovanje dodatnih učiteljev pri vsebinah, kot so glasba, ples, športna vzgoja ter slovenski jezik. Le tega se učijo vsi otroci, tudi tuji. Številne raziskave namreč dokazujejo, da je zgodnje učenje tujega jezika veliko bolj učinkovito ob skrbnem negovanju materinščine in tega se pri nas močno zavedamo.

Dodatna posebnost je velika medsebojna povezanost na ravni celotne šole, saj imamo veliko dogodkov, projektov in aktivnosti, pri katerih sodelujejo otroci različnih starostnih skupin in vsi učitelji, kar olajšuje prehode v višje letnike, saj se tudi najmlajši hitro spoznajo z delovanjem celotne šole.

Pomemben del predšolske vzgoje je tudi tesno sodelovanje s starši, ki temelji predvsem na dobri medsebojni komunikaciji. Starši nam pomagajo pri izvedbi tematskih delavnic za otroke, pripravijo gledališke predstave, zbirajo material za ustvarjanje in mnogo več.

Britanska mednarodna šola vpisuje skozi vse leto do zapolnitve prostih mest. Stopite v stik z nami, veseli bomo vašega obiska.

Kako do nas?

Besedilo in fotografije: Britanska mednarodna šola v Ljubljani

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor