Sporočilo o ljubezni, ki ga morate predati svojim sinovom

To je sporočilo za vse sinove, ki bi jim ga matere morale prenesti in jim svetovati, ko gre za odnos do simpatij in kasnejših partnerk.

Sporočilo o ljubezni, ki ga morate predati svojim sinovom

Drage mame, vse ve, ki imate fante katere koli starosti, to je sporočilo, ki bi ga morale shraniti in jim ga prebrati, ko bo prišel čas za to. V tistih primerih, ko nam zmanjka ustreznih besed in nazivov, kako pojasniti te delikatne in pomembne ljubezenske odnose, bo to sporočilo o ljubezni za sinove to naredilo namesto vas.

Dragi sin,

zmenki so nerodna stvar in težko je to narediti tako, kot je treba. Vendar pa je to, iskreno, najpomebnejša stvar, ki jo boš kdajkoli naredil. Zato, ker bo to, kako zmenkuješ, določalo o tem, s kom zmenkuješ. In tista, s katero hodiš na zmenke, bo postala tvoja žena. In tista, ki bo tvoja žena, bo določila tvojo bodočo družino in tako naprej. Zato zmenkuj modro.

Ko boš začel hoditi na zmenke, pričakujem, da boš upošteval te nasvete:

1. Dekle povabi na zmenek. Direktno, brez ovinkarjenja. In to naredi osebno. Če to ni možno, jo na zmenek povabi po telefonu. Nikoli, ampak res nikoli je ne povabi preko sporočila, chata (klepeta) ali elektronske pošte.

2. Dekle vedno odpelji na zmenek. Brez tistih “daj, bova malce visela pri meni in gledala film” bedarij. Pričakujem, da greš po njo in jo nekam odpelješ. Ni nujno, da je to nekaj popularnega, zapletenega ali ustvarjalnega. Včasih so najboljši zmenki tisti enostavni, kot, recimo, piknik v parku. Vedno se potrudi, da jo odpelješ tja, kjer se bo počutila prijetno in bo uživala.

3. Na zmenku ji odpiraj vrata avta. Odpiraj ji vsa vrata.

4. Ti bodi tisti, ki na zmenku plačuje. Brez vprašanj. Z očetom se bova potrudila, da boš vedno imel dovolj denarja za svoje zmenke. Nikoli niti ne poskušaj deliti stroškov.

5. Dekle pojdi iskat do vrat. Ne pošiljaj ji sporočil iz avta ali, če huje, trobi, ko prispeš. In vedno jo spremljaj do vrat, ko se zmenek konča.

6. Uporabi svoj razum, ko gre za poljubljanje. Ne poljubljaj vsakega dekleta, vendar pa se ne boj poljubiti tiste prave.

7. Poslušaj dekle, s katero si na zmenku. Najboljši zmenki so tisti, na katerih spoznaš dekle, s katero si šel ven. Postavljaj ji vprašanja in deli zgodbe o sebi. Smisel zmenka je, da najdeš nekoga, s katerim bi lahko preživel svojo bodočnost. Večkrat kot greš z dekletom ven, bolje bi jo moral spoznati …

8. Vedno jasno izrazi svoje namere. Če se z dekletom ne ujameta, potem raje končaj. Ne zavlačuj. Morda jo boš prizadel za minutko, vendar pa bo cenila tvojo poštenost. Če pa začutiš, da je preskočila, potem ji daj to vedeti. Dekleta imajo rade jasnost. Cel proces zmenkovanja bo lažji, če boš sledil temu enostavnemu pravilu.

9. Hodi na zmenke vendar pa resno zmenkuj s samo enim dekletom. Ko najdeš dekle, za katero si resno zainteresiran, bodi samo z njo in ji bodi zvest. Vedno, vedno bodi zvest. Če spoznaš, da stvari ne gredo tako, kot bi morale ali spoznaš koga drugega, ki bi ga želel resneje spoznati, ponovno preberi pravilo št. 8.

10. Imej fizične stike. Na pravi način! Držita se za roke, objemaj jo, objemi je okoli pasu, poljubi jo na glavo, dotakni se kolen … Ti ljubki znaki pozornosti dekletom prijajo in zaradi njih se počutijo, da vam je zanje mar. Če greš v fizičnem smislu predaleč, boš s tem samo naredil zmedo v vajinem odnosu in tega se nikoli ne da vzeti nazaj.

11. Pazljivo ravnaj z njenim srcem. Ženske so močne, vendar tudi občutljive. Ne spremeni njenega srca v trdosrčnega.

12. Spoznaj njene prijatelje in družino in naj tvoji spoznajo njo. Posebno jaz.

13. Ko pride čas, ji povej, da jo ljubiš. Zelo. V bistvu ji govori veliko lepih stvari. Vsi si zaslužijo komplimente.

14. Razvajaj jo. Ne kot natakar. Pripravi ji zajtrk, odnesi smeti, ponudi ji svojo jakno, ko ji je hladno, saj razumeš …

15. Presenečaj jo. Majhne stvari pomenijo veliko. Drži se malih presenečenj. Prinesi ji priljubljen sok, kupi ji rože ali pa se pojavi pri njej v službi in jo odpelji na kosilo.

16. Nikoli ne podcenjuj moči pisane besede. Kako lepo je početi lepe stvari, še boljše je, da jih imaš zapisane, tako da se lahko vračaš nanje. Piši ji ljubezenska pisma ali sporočila. Pogosto.

17. Ko pride pravi čas in najdeš tisto posebno osebo, poklekni in izgovori tiste posebne besede.

Rada te imam, zdaj, vedno in za vedno. In vedi, da bom nekega dne imela rada tudi njo.

Z ljubeznijo, mama.

Sara Watkins

Ocena:
[Skupaj: 20 povprečno: 4.7]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor