Zgodba o slepem dekletu

Slepo dekle je sovražilo samo sebe samo zaradi svoje slepote. Pravzaprav je sovražila vsakogar, razen svojega fanta. Njen fant je bil vedno ob njej, vedno ji je stal ob strani. Nekega dne mu reče: “Če bi vsaj videla svet okoli sebe, bi se poročila s teboj.”
Na njeno srečo ji je nekdo enega lepega dne doniral par oči in z njimi je lahko nato videla vse, tudi svojega fanta. Njen fant jo je nato vprašal: “zdaj, ko vidiš svet, bi se poročila z mano?”

Punca je bila šokirana, ko je videla, da je tudi njen fant slep in zgrožena zavrnila njegovo snubitev. Njen fant je z žalostjo v srcu odkorakal stran in ji kasneje napisal pismo, v katerem je pisalo:

Samo pazi na moje oči, draga.

Zgodba o slepem dekletu

Kako se lahko človeški možgani spremenijo, ko se spremeni situacija. Samo nekaj ljudi se spomni, kakšno je bilo življenje prej in ki ostajajo vedno zraven v še tako bolečih situacijah.

Življenje je dar!

Preden izgovorite komu neprijazno besedo, pomislite na tistega, ki ne more govoriti.

Preden se začnete pritoževati na vašega partnerja ali partnerico, pomislite na tiste, ki obupno hrepenijo po svojem sopotniku.

Preden se začnete pritoževati nad hrano, ki jo jeste, pomislite na tiste, ki nimajo kaj jesti.

Zgodba o slepem dekletu

Preden se začnete pritoževati nad svojim življenjem, pomislite na tiste, ki so ga končali prezgodaj.

Preden se začnete pritoževati čez svoje otroke, pomislite na tiste, ki si jih neizmerno želijo, a jih ne morejo imeti.

Preden se začnete pritoževati nad vašim razmetanim stanovanjem, ker ga nekdo ni pospravil, pomislite na tiste, ki živijo na cesti.

In ko ste utrujeni zaradi vaše službe in se začnete pritoževati čez njo, pomislite na nezaposlene, tiste, ki zaradi bolezni ne morejo delati, in tiste, ki bi naredili vse za vaše delovno mesto.

In ko vas preplavijo negativne misli in vas poskušajo poriniti na tla, nadenite si nasmeh na obraz in bodite hvaležni, da ste še vedno tukaj.

Življenje je dar – živite ga, uživajte ga, praznujte ga in zapolnite ga.

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor