Modna revija

Modna revija

Poznate kakšno punco, ki nima rada lepih oblek, modnih dodatkov ali nakita? No, ja, morda se res kje najde kakšna, a pri nas doma takšne ni. Rade se uredimo, oblečemo obleke, si nadenemo nakit, uredimo pričesko. Včasih celo pomerjamo mamine čevlje s petkami.

Nora izkušnja. Noro zabavna in noro nevarna. Sem se kar jaz prostovoljno javila, da se sprehodim v maminih čevljih, da Blažki in Jerneji ni potrebno žrtvovati svojih gležnjev. No, po nekaj korakih sem nošenje čevljev s petkami z veseljem prepustila strokovnjakom, beri: mami. Smo pa s toliko večjim veseljem in navdušenjem nadaljevale z domačo modno revijo.

Na plano smo privlekle najrazličnejše šale, rute, pokrivala, krila, obleke, nakit, celo dežnike. Sredi Jernejine sobe smo pripravile modno pisto, na postelji pa smo imele garderobo, ki je kar pokala po šivih od množice oblek in dodatkov. Še pred pričetkom prave modne revije pa smo se morale naučiti hoje po modni pisti, poziranja in pravilnega predstavljanja tokratne kolekcije.

Najprej pravilna hoja. Lepo počasi, nežno in elegantno. Noga pred nogo. Brez tekanja, poskakovanja in naglih premikov. Menim, da je bilo to za vse najtežje. Tako lepo se je vrteti, če ob tem krilce plapola. Ob koncu piste smo zavzele položaj za fotografe. Roko v bok, pa pogled v eno stran. Morda pomežik ali droben nasmešek. Polovičen obrat v drugo stran. Malo popravimo šal ali klobuk. Obrat. Nežno se obrnemo in počasi odstopicljamo proti garderobi. Čudovito. Zdaj, ko smo natrenirane, se lahko prične čisto prava modna revija.

Modna revija

Vsaka si sama izbere oblačila in dodatke za posamezni izhod, mama pa nam le pomaga, da je preoblačenje hitrejše. No, tudi kakšen modni nasvet nam da, čeprav ga ne upoštevamo vedno. A priznam, da ima včasih kar dobre ideje in predloge. Pred sprehodom po modni pisti je obvezen še pogled v ogledalo in zadnji popravki. Nato pa sledi čisto pravi prvi izhod. Še prej pa za spremljavo nežna glasbena podlaga.

Najprej se po pisti sprehodi Blažka. Oblečena v oblačila, ki napovedujejo modne trende že za prihodnjo sezono. Elegantno, a hkrati športno, predvsem pa barvito. Na koncu se postavi še v pozo za fotografe. Na polovici poti nazaj že sreča naslednjo manekenko, Jernejo. Ona prisega na sproščeno garderobo in kombiniranje različnih vzorcev, kot nepogrešljivi modni dodatek pa priporoča pokrivala vseh barv, materialov in oblik. Tudi ona napoveduje barvitost v naših omarah v prihodnje. In na koncu sem na vrsti tudi jaz. Jaz sem bolj za minimalizem. Vsekakor pa obožujem modne dodatke. Tako so tudi rdeča nič tokratne modne revije šali in rute.

Pri nas poteka le ženska modna revija, ker atija nismo uspele prepričati, da bi sodeloval na modni reviji še v kakšni drugi vlogi kot tehnična podpora, a verjamemo, da so tudi fantje odlični na modni pisti.

Sedaj pa šibam, ker se moram pripraviti na naslednji izhod v drugih oblačilih.

Se beremo.

Škrip-škrap do takrat!

Ocena:
[Skupaj: 2 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor