Včasih se kaj pokvari

Ste že kdaj kam zamudili? No, pri nas je bilo v ponedeljek hecno. Zjutraj se vsi pakirajo v vrtec in službo, jemo zajtrk, se oblačimo … Ker smo zgodaj vstali, se ni mudilo. Ravno nasprotno. Imeli smo čas še za listanje knjižic. Kar naenkrat pa mama ugotovi, da bi morali že iti na pot, da je ura že pozna. Sem mislila, da jo je kdo uščipnil, ko je vzkliknila: »Joj, ura stoji!« Kako stoji, če visi na steni? In so vsi odbrzeli, kot bi jim gorelo za petami.

Ko so se popoldne vrnili domov so mi razložili, da se tako samo reče, če kazalci ne tiktakajo več. Najprej sem mislila, da se je ura pokvarila, potem pa je ati prinesel novo baterijo in nas podučil, da se je samo stara baterija izpraznila in jo je potrebno zamenjati.

Ampak to ni bilo še nič. Ta teden je bil res kar pokvarjen. Prava katastrofa je bila, ko smo imeli poplavo v kopalnici. Ne, ni bila le majhna lužica. Prava poplava je bila. Potem je ati poklical vodovodarja in je prišel zadevo preverit. Govoril je nekaj o počeni cevi in seveda je bilo potrebno popravilo. Tudi punce smo pomagale pri popravilu. Kar dobro nam je šlo. Sploh Blažka zadevo zdaj že obvlada.

»In tako, kot se včasih pokvarijo predmeti, se lahko pokvarimo tudi mi,« me je podučila mama. No, rečemo sicer, da se poškodujemo ali zbolimo. In takrat tudi mi potrebujemo neke vrste popravilo. Včasih si lahko pomagamo doma, če pa je huje, pa moramo obiskati zdravnika, ki je strokovnjak za človeške okvare. Pred časom se je pokvarila, oziroma zbolela Jerneja, ki je morala potem obiskati zdravnico. Ta ji je napisala sirup, ki ga je morala piti vsak dan. In potem je ozdravela. Če bi pa jaz zbolela ali se poškodovala, bi me mamica in očka odpeljala k veterinarju, ki skrbi za zdravje živali.

Ste se vi že kdaj pokvarili, mislim poškodovali ali zboleli? Kdaj ste bili nazadnje pri zdravniku? Blažka pravi, da je tam lepo, ker je v ambulanti veliko igrač in ima zdravnica zanimive stvari. Jerneja pa ni najbolj prepričana, če ji je tam všeč.
Kaj pa, ste že kdaj kaj pokvarili ali zlomili? Kako ste popravili škodo? Sta bila mamica in očka huda?  Upam, da ne preveč in vas nista hudo kaznovala.

Se beremo.

Škrip-škrap do takrat!

 

Ocena:
[Skupaj: 3 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor