Kako pa lahko jaz polepšam svet?

Kako pa lahko jaz polepšam svet?

»Jaz sem še premajhen,« bo rekel kdo. »Jaz sem že star in slaboten.« »Jaz sem en sam in nemočen,« bo pojamral tretji. Pa res ne morem jaz narediti ničesar, da bi bil naš svet še naprej tako lep, kot je sedaj ali pa celo še za odtenek lepši?

O, seveda lahko! Zelo veliko lahko naredim. Tudi če sem najmanjši ali najstarejši. Če sem punca ali fant ali celo miška, kot sem jaz. Če živim v velikem mestu ali majhni vasici. Vsak lahko pripomore k lepšemu svetu, če se le tako odloči. Se sprašujete kako? Za začetek tako, da si prijazen. Da lepo pozdraviš, ko koga srečaš ali kam prideš. Da se znaš zahvaliti in, da rečeš prosim, če kaj želiš. Lepo bo tudi, če se komu nasmehneš ali pohvališ njegovo frizuro ali novo majico. Da, tudi tako preproste in vsakdanje stvari, lahko nekomu polepšajo dan.

Veliko ljudi ima rado presenečenja, zato lahko razmisliš, kako bi koga presenetil. Me, punce, včasih damo mamici in očku v torbo risbico in potem sta v službi prijetno presenečena, ko jo najdeta. Ko je mamica popoldne v službi in se bolj malo vidimo, nam včasih tudi ona pripravi kakšno presenečenje.

Kako pa lahko jaz polepšam svet?

Kot, na primer zadnjič, ko nam je spekla mafine, da smo se potem lahko sladkali. Krožnik s pecivom tudi večkrat odnese k sosedovim, ki so ga zelo veseli. Ko pa oni kaj okusnega spečejo, pa z veseljem delijo z nami. Včasih na oglasno desko pripnem listek z lepo mislijo ali zabavno šalo. Upam, da tudi tako komu polepšam dan. Za lepši svet pa lahko poskrbim tudi tako, da drugim pomagam ali z njimi delim svoje stvari.

Tako, kot lahko polepšamo vsako stanovanje, če ga pospravimo, lahko uredimo tudi naravo. Torej, da poskrbimo, da je odpadkov čim manj in so vsi pravilno odloženi v zabojnik ali reciklirani. Če posadimo drevo ali pa vsaj rožico, bo tudi super.

Verjamem, da lahko vsak od nas pripomore k lepšemu svetu. Že imaš idejo, komu boš najprej polepšal dan? Jaz že hitim pripravljat presenečenje …

Se beremo.

Škrip-škrap do takrat!

 

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor